Toimittaja, graafikko, valokuvaaja, taittaja, junior developer, monimediatoimittaja, uutistoimittaja, politiikantoimittaja, viihdetoimittaja, kuvatoimtittaja, urheilutoimittaja, feature-toimittaja, junior data engineer, videotoimittaja, rotaatiopainaja, postittaja, painotyöntekijä, toimitussihteeri, videoeditoija, audioeditoija, datajournalisti, designtuottaja, telemyyjä... Oletko sinä yksi heistä?

Sanoma Media Finland on Suomen suurin kaupallinen mediatalo. Teemme luotettavaa ja kiinnostavaa journalismia, elämyksellistä viihdettä ja vaikuttavia markkinointiratkaisuja.

Meillä on isot, kaikkien tuntemat mediabrändit ja joukko maan suurimpia digipalveluja. Sanoman mediat tavoittavat 97 % suomalaisista joka viikko.

Tule tekemään merkityksellistä työtä, joka huomataan. 

Sanomalla työtä tehdään asiakas edellä, datan pohjalta, fiksusti, vastuullisesti ja yhdessä. Meillä jokaisella on tilaa kehittyä, toimia ja olla oma itsensä. Arjen käytännöt joustavat ja niitä kehitetään jatkuvasti. Tähtäämme korkealle ja teemme tosissaan, mutta töissä on myös hauskaa.

Kesätyöntekijänä teet merkityksellistä ja monipuolista työtä. Työkavereinasi on alan parhaat tekijät: luovia kykyjä, huippuasiantuntijoita, kehuttuja esihenkilöitä ja ylipäätään poikkeuksellisen kivoja ihmisiä. Tarjoamme kesätekijöillekin hyvät henkilöstöedut, muun muassa lounasedun ja työterveyspalvelut.

Tule tekemään mediaa seuraavillekin sukupolville.

Tavoitteenamme on tehdä moniäänistä, suomalaista mediaa seuraavillekin sukupolville ja olla monimuotoinen, yhdenvertainen ja osallistava työpaikka. Toivomme hakemuksia erilaisilta ihmisiltä ja eri koulutustaustoista. Tärkeintä on halu oppia uutta.

Tänä kesänä etsimme yli 260 kesätyöntekijää. Oletko sinä yksi heistä? 

Hakulomakkeet, aikataulut ja muut lisätiedot löydät alta löytyvien linkkien kautta. Kesätoimittajapaikkojen haku avautuu jo 8. tammikuuta, toimi siis nopeasti!

Tech & Data

Tech & Data

Meillä työskentelee yli 150 teknologia- ja data-asiantuntijaa ympäri Suomen. Vastaamme mediabrändien digitaalisten palveluiden kehityksestä, innovoinnista ja toimivuudesta. Kehittämillämme palveluilla on miljoonia käyttäjiä. Data on tekemisessämme keskiössä.

Haku 8.1.–2.2.

Telemyynti

Telemyynti

Telemyynnissä myymme suosittuja ja tunnettuja tuotteita pitkäaikaisille asiakkaillemme alan parhailla työvälineillä. Sinun ei tarvitse olla valmiiksi myynnin ammattilainen, mutta haluat kasvaa sellaiseksi. Ison organisaation tuki ja selkeät tavoitteet auttavat sinua onnistumaan.

Haku avautuu  29. tammikuuta.

Finance Operations

Finance Operations

Oletko tulevaisuuden taloushallinnon ammattilainen ja kaipaat uutta haastetta tulevaan kesään? Tuemme liiketoiminnan taloudellista puolta, kuten tuloista ja menoista huolehtimista sekä tehokkaan liiketoiminnan varmistamista. 

Haku 17.1.–  4.2.2024 

Aamulehti

Aamulehti

Aamulehti on Tampereen ja Pirkanmaan ääni Suomessa, digitaalisen journalismin kunnianhimoinen edelläkävijä ja printissä Suomen toiseksi suurin 7-päiväinen sanomalehti. 

Haku 8.–19.  tammikuuta.

Helsingin Sanomat

Helsingin Sanomat

Pohjoismaiden suurin tilattava sanomalehti Helsingin Sanomat on laatujournalismin ja maksullisen digitaalisen journalismin edelläkävijä.

Haku 8.–14. tammikuuta.

Ilta-Sanomat

Ilta-Sanomat

Ilta-Sanomat on Suomen suurin uutismedia, suurin iltapäivälehti sekä verkon ja mobiilipalvelujen markkinajohtaja.

Haku 8.–19. tammikuuta.

Satakunnan Kansa

Satakunnan Kansa

Kerromme maakunnan kovat uutiset, mutta kerromme myös arjesta, rakkaudesta, ystävyydestä, onnesta ja elämän pienistä onnistumisista. Kehitämme ennen 
kaikkea maksullista digijournalismiamme.  Satakunnan yhteistoimitukseen kuuluu myös Länsi-Suomi sekä alueen paikallismediat.

Haku 8.–21. tammikuuta.

Designkeskus

Designkeskus

Designkeskus taittaa Sanoman kaikki sanomalehtituotteet sekä muutaman aikakauslehden laadukkaasti, luovasti ja aikataulussa. Designkeskuksen ammattilaiset työskentelevät Sanoman toimipisteissä Helsingissä, Tampereella ja Porissa sekä joustavasti myös etänä.

Haku 8.–28. tammikuuta.

STT

STT

Uutistoimisto STT:llä tehdään valtakunnallisia ja kansainvälisiä uutisia suurille ja pienille suomalaismedioille. Asiakkaitamme ovat kaikki suomenkielisen median seuraajat ja perusarvojamme luotettavuus, nopeus ja kiinnostavuus.

Haku 8.–28. tammikuuta.

Paikallismediat

Paikallismediat

Olemme  lukijoille läheisiä, vahvan paikallistuntemuksen välittäjiä.  Pirkanmaan yhteistoimitukseen kuuluvat Nokian Uutiset, Valkeakosken Sanomat, Tyrvään Sanomat  sekä KMV-lehti, Janakkalan Sanomat,  Jämsän Seutu  ja Suur-Keuruu . Satakunnan alueella vaikuttavat Sydän-Satakunta, Merikarvia-lehti  ja Kankaanpään Seutu, Varsinais-Suomessa Rannikkoseutu.

Haut avautuvat tammikuussa.

Tuotanto ja logistiikka

Tuotanto ja logistiikka

Lukijalle ja mainostajalle edelleen tärkeä painettu sanomalehti syntyy omissa painotaloissamme. Sanomala Vantaalla on Suomen suurin, Sanoma Manu puolestaan Pohjoismaiden modernein sanomalehtipaino. Etsimme kesätyöntekijöitä tuotantoprosessiin niin painokoneelle kuin jälkikäsittelyyn. Työtä tehdään korkealla laatuvaatimuksella, rennossa porukassa. 

Haku päättyy 29.2.

Kesä Sanomalla

Mikä oli parasta kesätyössä Sanomalla? Entiset kesurit kertovat!
Juho Korpela
Juho Korpela
Kesätoimittajana Aamulehdessä
Sanni Sirviö
Sanni Sirviö
Kesätöissä Sanoman telemyynnissä
Noora Knapp
Noora Knapp
Kesätoimittajana Ilta-Sanomissa

”Aamulehden kesätoimittajana parasta ovat olleet juttukeikat niin Pirkanmaalla, muualla Suomessa kuin ulkomailla. Olen tehnyt  muun muassa tutkivaa journalismia Pyynikin käsityöläispanimon talousvaikeuksista, reportaasin Suomi-Areenasta, seurannut Suomen matkaa Natoon sekä deskiuutisia vaikkapa ratikasta ja rikoksista. Kolmen Aamulehdessä vietetyn kesän jälkeen minut vakinaistettiin uutistoimittajaksi loppuvuodesta 2022.”

Kuva: Ossi Ahola / Aamulehti

"Olen sanonut suoraan, että tämä on paras työpaikka, jossa olen koskaan ollut! Jos jokainen kävisi tekemässä puhelinmyyntiä meillä viikon, mielipiteet muuttuisivat varmasti paljon. Sanomalla saa tehdä töitä omana itsenään. Meillä on lain määräämät raamit, joten meillä pitää kertoa tietyt asiat asiakkaalle, häntä pitää kuunnella, eikä hänelle todellakaan saa valehdella. Sanoma on muuttanut käsitykseni puhelinmyynnistä täysin. En tiennyt, että työ voisi olla näin inhimillistä. Vuonna 2019 minulle tarjottiin iltavuoron myyntivalmentajan pestiä. Tuo hetki on edelleen Sanoma-uran mieleenpainuvin. Tuli sellainen olo, että olen onnistunut työssäni, kun minua kysyttiin mukaan tällaiseen hommaan. Pääsin samalla lähemmäs omaa kiinnostustani eli muiden ihmisten auttamista."

Lue lisää Duunitorin sivulta

”Kesätoimittajana parasta olivat työpäivät, joiden aikana pääsi jalkautumaan Sanomatalon ulkopuolelle. Kesällä näitä mahdollisuuksia tulee jatkuvasti. Edelliskesän mieleenpainuvin juttukeikka sijoittui Haminaan, jossa kohtasin kesän suurimman julkkiksen eli mursun. Haminan mursu oli myös hyvä osoitus siitä, että kesällä uutismaailmassa voi tapahtua ihan mitä tahansa!”

Eric Keränen
Eric Keränen
Kesätöissä Tech & Datassa
Anniina Korpela
Anniina Korpela
Kesätoimittajana STT:llä
Vilma Venho
Vilma Venho
Kesätoimittajana paikallismediassa

”Kesätyöntekijänä parhaimmat muistot syntyivät yhteistyön ja itsenäisen kehityksen yhdistelmänä. Pääsin tekemään Helsingin Sanomien Verokone-palvelun uudistamista, josta kirjoitin myös opinnäytetyön koululleni. Uudistin Verokonetta pääasiallisesti yksin ja sain täysin vapaat kädet työkalujen ja -tapojen valintaan. Uudistuksen aikana tuli paljon toiminnallisuuteen liittyviä ongelmia, joita oli ilo ratkoa yhdessä muiden kehittäjien kanssa. Pääsin myös kokeilemaan täysin uusia teknologioita, joita ei ole muissa Sanoman projekteissa ollut käytössä. Kesätyöni lopussa uudistettu toteutus otettiin käyttöön uutisartikkeleissa. Artikkelit keräsivät miljoonittain lukijoita, jotka hyödynsivät luomaani toteutusta. Fiilis oli mahtava! Kesätöiden 

”Parasta kesätoimittajuudessa oli se, että sain kokeilla siipiäni valtakunnallisten juttujen lisäksi ulkomaiden uutisoinnissa. Eräänä elokuisena viikonloppuaamuna pääsin puolen tunnin varoitusajalla haastattelemaan kehitysyhteistyöjärjestö World Visionin Afganistanin kansallista johtajaa naisten asemasta maassa Talebanin valtaannousun jälkeen. Kesän lopulla minut vakinaistettiin ja pian suurin osa työpäivistäni koostuikin ulkomaiden vuoroista.” 

”Parhaita muistoja kesätoimittajana ovat monipuoliset juttukeikat, (erityisesti minulle ihastuksekseni delegoidut monet eläinjutut), kollegojen kannustus sekä oman ammatti-identiteetin vahvistuminen digitekemisen oppimisen myötä. Aluksi tuntui jännittävältä, että uutisdeskissä päättäisin Nokian Uutisten verkkosivujen sisällöstä suurilta osin aivan itse, mutta hommaan pääsi sisälle hyvien ohjeiden ja tsemppausten myötä todella pian. Nyt nopeaa reagointia vaativa verkkojournalismi sujuu jo sutjakasti. Sanomalla olen pitänyt myös siitä, että työntekijöitä koulutetaan ahkerasti journalismin alan pinnalla olevista asioista ja ilmiöistä.”

Kuva: Anu Ala-Korpela / Nokian Uutiset

#sanomista sosiaalisessa mediassa

Kiinnostuitko? Onko sulla #sanomista? Toimi pian ja lähetä hakemuksesi! 

Kaikki Sanoman avoimet työpaikat löydät täältä.