Viime vuoden kovimmat radioteot ja radion tekijät palkittiin Radiogaalassa  perjantaina 12. huhtikuuta. Sanoman radioiden tekijät saivat gaalasta kaikkiaan kahdeksan palkintoa.

Vuoden valtakunnallisena radiomyyjänä palkittiin Marko Nousiainen. Vuoden sisällöntekijäksi valittiin Hitmixin ja Loopin Mia ”Millu” Haataja. Vuoden musiikkipäälliköksi valittiin toisen kerran peräkkäin Sanoman radioiden Jani Juntunen. Radio Rockin Korporaatio 100 palkittiin vuoden radiopromootiona. Vuoden somena palkittiin Hovimuusikko Ilkan biisit Radio Suomipopilla ja vuoden äänituotantona Radio Rockin Joulumusavapaa 2023. Kultainen mikki -elämäntyöpalkinnot saivat Harri Moisio ja Outi Vuorijärvi Sanomalta.

Näin tuomaristo perustelee valintoja. Mukana myös poimintoja palkittujen Instagram-nostoista.

”kiitos kaikille artisteille joiden kanssa ne parhaat sisällöt syntyy! meidän radioiden, MUN duunikaverit tekee mulle niin hyvän ja arvostetun olon töissä, josta oon osannu olla jo ennen tätä niin kiitollinen ja oon edelleen. <3 
MAAILMAN siiisteintä miten muhun ja mun näkemyksiin, ideoihin luotetaan ja annetaan toteuttaa. kiva ja nähty olo. kiitos”, Haataja sanoo

”Mia ’Millu’ Haataja on monipuolinen, tuottelias ja nykyaikainen sisällön ideoija ja tekijä. Tuomaristo on vakuuttunut, että Haatajasta tullaan vielä tulevaisuudessa kuulemaan paljon. Voittaja edustaa radion tulevaisuutta, hän on uuden sukupolven ääni.”

”Jani Juntunen on raudanluja ammattilainen, joka ei pidä itsestään liikaa ääntä. Hänen tiedonjanonsa on sammumatonta, hän on vastaanottavainen uudelle ja hän osoittaa kiinnostuksensa selkeästi uutta musiikkia kohtaan tekemällä laadukasta taustatyötä.”

”Marko Nousiainen on pitkän linjan tekijä, jonka myynnin kasvu oli aikaisempien vuosien lisäksi myös viime vuonna erityisen merkittävää. Loistavien tulostensa lisäksi tämä henkilö on mahtava tiimipelaaja, joka ei luovuta ja joka toimii erinomaisena mediamyynnin esimerkkinä myös tuleville sukupolville.”

”Lähetystä tehtiin joka päivä 6–18, yhteensä 100 tuntia. Tuo reissu sisälsi mielettömiä kohtaamisia kuulijoiden kanssa, hienoja keskusteluja haastateltavien kanssa ja läjäpäin naurua😂  Kiitos koko ihana porukka, jonka kanssa tätä väännettiin, kiitos raati kun palkitsitte ja ennen kaikkea kiitos parhaat kuulijat, jotka seurasivat meidän bussia ja kuuntelivat lähetystä💜,  Tytti Junna sanoo.

”Korporaatio 100 oli laadukkaasti toteutettu monimediallinen kokonaisuus, jossa onnistuttiin taitavasti sitouttamaan kuulijoita koko Suomessa ja hyödyntämään sekä radiota että sosiaalista mediaa tehokkaasti. Innovatiivinen lähestymistapa maratonlähetyksiin bussissa oli rohkea ja tuore konsepti.”

”Hovimuusikko Ilkan somevideot saavuttivat vakuuttavia tuloksia sosiaalisessa mediassa. Voittajalla on kiistaton kyky tehdä ajankohtaisista asioista tarttuvaa ja hyvää viihteellistä sisältöä, joka tuottaa hyvää mieltä niin taajuudella kuin tapahtumissa.”

”Joulumusavapaa on kategoriansa hauskin äänituotanto, ja sen idea ja ajatus ovat mainiot. Voittajatuotanto on hyvä osoitus siitä, että kun idea ja konsepti ovat hyvät ja toimivat, ei voittaakseen aina tarvitse tehdä uutta.”

”Tekniikka kehittyy, jakelutekniikka muuttuu, radiobisneksen ansaintalogiikka monipuolistuu. Tulee tekoälyä ja toivottavasti myös älytekoja. Minä haluan olla mukana, tuli mitä tahansa”, Moisio sanoo.

Radio Rockin Harri Moisio palkittiin Kultaisella mikillä. Palkinnon nimittää Radiomedian hallitus ja palkinto jaetaan tunnustuksena merkittävästä teosta tai elämäntyöstä kaupallisen radion parissa.

Outi Vuorijärvi palkittiin Kultaisella mikillä.

Kaikki voittajat perusteluineen

Kuvat: Juho Kuva