Eero Järnefeltin maalauksistakin tuttu sammakko kutsuu lapset tutkimaan teoksia. Kuva: Jenni Nurminen / Kansallisgalleria

HS Lasten uutiset ja Reportteri Repo ovat mukana tarjoamassa lapsille omaa taideretkeä Ateneumin Eero Järnefeltin tuotantoa esittelevässä näyttelyssä.

Heti ensimmäisessä näyttelysalissa Järnefeltin maalauksistakin tuttu sammakko kutsuu lapset yhdessä aikuisten kanssa tutkimaan teoksia ja keskustelemaan niistä.

”Lasten näyttelyesite ja näyttelyyn rakennettu taidepolku on lasten ja aikuisten yhteinen taideretki, joka on rakennettu lasten ehdoilla. On hienoa, että HS Lasten uutiset on mukana tarjoamassa lapsille omaa näyttelykokemusta”, kertoo Ateneumin yleisötyön amanuenssi Karoliina Arola.

Näyttelyopas syventyy kuuteen näyttelyteokseen, ja tarjoaa materiaalia tutkia ja jutella taiteesta. Erityisesti esite on suunniteltu 7–9-vuotiaille lapsille, ja se on julkaistu suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi.

Lasten omia näyttelyesitteitä on jaossa museossa, ja taidekierros löytyy Eero Järnefelt -näyttelystä, museon 3. kerroksessa. Kierroksella pistäydytään taideteosten kautta muun muassa marjaretkellä, Kolin maisemissa sekä tarkastellaan muotokuvaa.

Esitteen sisältöön voi tutustua myös verkossa: https://ateneum.fi/lasten-ateneum-jarnefelt/

Eero Järnefelt Ateneumissa 25.8.2024 asti. 

HS Lasten uutiset aloitti yhteistyön Ateneumin taidemuseon kanssa viime syksynä, jolloin Lasten uutiset mahdollisti kouluille maksuttoman osallistumisen Mun Ateneum -ohjelmaan. Mun Ateneum -ohjelma tarjosi sadalle 5. ja 6. luokalle ympäri Suomen kaksi etäkohtaamista taidemuseon oppaan kanssa sekä materiaalipaketin taiteen tarkastelua varten. Pakettiin kuului Taidepakka Kansallisgallerian teoksista sekä painettu Lasten uutiset -sanomalehti.   

”Lasten uutiset haluaa tukea lasten varhaissivistystä ja vastata lasten tiedonjanoon innostavalla ja ymmärrettävällä tavalla. Mun Ateneum -ohjelma tuki hienosti näitä tavoitteita, joten yhteistyö Ateneumin kanssa tuntui heti luontevalta ja oikealta”, Lasten uutisten toimituksen esihenkilö Fanny Fröman sanoo. 

HS Lasten uutiset on 8–12-vuotiaille koululaisille suunnattu sanomalehti, joka kertoo viikon tärkeimmät uutiset innostavalla ja ymmärrettävällä tavalla. Helsingin Sanomat on myös tuottanut vuodesta 2016 lähtien viikoittaista Lasten uutiset -tv-lähetystä, jota seurataan kouluissa ympäri maan. hs.fi/lastenuutiset 

Kansallisgalleria on kuvataiteen valtakunnallinen museo. Se ylläpitää kolmea Suomen tunnetuimmista museoista, jotka ovat Ateneumin taidemuseo, Nykytaiteen museo Kiasma ja Sinebrychoffin taidemuseo. Lisäksi se hallinnoi kansallista taidekokoelmaa sekä siihen liittyvää arkistoa, rakentaa kulttuuriperintöä ja edistää taiteellista sivistystä.