”Turun valintaan vaikuttivat suurimpina tekijöinä Turun talousalueen koko, majoituskapasiteetti, liikenneyhteydet sekä Rockfestin tarpeisiin soveltuva tapahtuma-alue ja kaupungin tarjoama yhteistyö. Rockfestin tiimi odottaa malttamattomana tapahtumakesää 2025 ja Rockfestin toteutusta kaikessa komeudessaan”, Nelonen Media Liven tapahtumajohtaja Krista Heinonen sanoo.

Kuva: Julius Konttinen

Suomen suurin rockfestivaali Rockfest järjestetään ensi kesänä Turussa tasan vuoden kuluttua, torstaista lauantaihin 12.–14.6.2025. Tapahtumapaikkana toimii Artukaisten kenttä, joka sijaitsee Gatorade Centerin ja Turun Messu- ja Urheilukeskuksen välittömässä läheisyydessä.

Uusi tapahtuma-alue mahdollistaa jopa 30 000 hengen päivittäisen yleisömäärän. Noin viiden kilometrin säteellä keskustasta, satamasta ja rautatieasemalta sijaitseva tapahtuma-alue on yleisölle helposti saavutettavissa julkisella liikenteellä, autolla, jalan, pyörällä ja muilla kevyen liikenteen vaihtoehdoilla. Tapahtumapaikalla on jo entuudestaan näyttöä sen toimivuudesta suurtapahtuman näyttämönä. Rockfest ottaa alueen käyttöönsä koko laajuudessaan.

Rockfest rakentuu tapahtumapaikalle massiiviseksi tapahtumakokonaisuudeksi, josta löytyy muun muassa kolme festivaalilavaa, joista kaksi isompaa sijoittuvat Artukaisten kentälle ja yksi sisätiloihin Gatorade Centeriin.

Tapahtuman ensimmäiset ohjelmakiinnitykset julkaistaan vielä tulevana syksynä ja samalla avautuu festivaalin lipunmyynti. Luvassa on jälleen genren tunnetuimpia kansainvälisiä esiintyjiä ja eturivin kotimaisia nimiä sekä kiinnostavia nosteessa olevia tuoreempia rocktekijöitä.

Turku toivottaa rockkansan tervetulleeksi

Turku on profiloitunut vahvasti kulttuuri- ja tapahtumakaupungiksi ja Rockfestin tasoisella tapahtumalla on hienot puitteet kasvaa ja kehittyä kaupungissa.

”Turun valintaan vaikuttivat suurimpina tekijöinä Turun talousalueen koko, majoituskapasiteetti, liikenneyhteydet sekä Rockfestin tarpeisiin soveltuva tapahtuma-alue ja kaupungin tarjoama yhteistyö. Rockfestin tiimi odottaa malttamattomana tapahtumakesää 2025 ja Rockfestin toteutusta kaikessa komeudessaan”, Nelonen Media Liven tapahtumajohtaja Krista Heinonen sanoo.

Myös kaupunki odottaa yhteistyötä positiivisin mielin.

”Kulttuuri ja tapahtumat ovat keskeinen osa Turun identiteettiä. Rockfest on Suomen suurimpana rockfestivaalina hieno lisä kesän tapahtumatarjontaan ja se vahvistaa kaupungin asemaa merkittävänä kulttuuri- ja tapahtumakaupunkina entisestään. Tämän kokoluokan tapahtumalla on positiivinen vaikutus kaupungin elinvoimaan ja imagoon, ja toivotammekin Rockfestin sekä tapahtumakävijät lämpimästi tervetulleeksi Turkuun ja maailman kauneimpaan saaristoon”, Turun pormestari Minna Arve kertoo.

Rockfest on Suomen suurin rockfestivaali

Rockfestiä on järjestetty vuodesta 2017 alkaen ensin Vantaalla ja sen jälkeen Hyvinkään lentokentällä. Kolmipäiväinen tapahtuma on tarjonnut musiikkia kolmella lavalla yhteensä yli 30 bändin verran ja kerännyt vuosittain kymmeniätuhansia päivittäisiä kävijöitä.

Rockfestissä ovat esiintyneet muun muassa Iron Maiden, Pantera, Avenged Sevenfold, Mötley Crüe, Ozzy Osbourne, Slipknot, In Flames, Scorpions ja Def Leppard.

Tapahtuman nettisivuilta löytyy usein kysyttyjen kysymyksien listaus, josta löytyy lisätietoa Turun tapahtumasta,  ja mm. majoituksesta ja liikkumisesta.

ROCKFEST 12.–14.6.2025
Turku, Gatorade Center ja Artukaisten kenttä

Pressikuvat: https://festareille.kuvat.fi/kuvat/FESTARIT+-+MEDIALLE/Festivaalikuvat+medialle+2023/Rockfest+2023/

www.rockfest.fi
@therockfest #rockfest

Lisätiedot:
Nelonen Media Live, tapahtumajohtaja Krista Heinonen, +358 40 778 2222, krista.heinonen@nelonenmedia.fi  

Nelonen Media Live on tapahtumatuotantoon erikoistunut yritys, joka tuottaa tapahtumia, festivaaleja ja konsertteja eri puolella Suomea. Nelonen Media Liven tuottamia festivaaleja ovat mm. Rockfest, Himos Juhannus, Iskelmä Festivaalit Himoksella ja Porissa, Suomipop Festivaalit Jyväskylässä ja Oulussa sekä Kuopiorock-festivaali. Nelonen Media Live on osa Sanoma-konsernia.

Sanoma Media Finland on Suomen monikanavaisin mediatalo. Tarjoamme tietoa, elämyksiä ja viihdettä niin sanoma- ja aikakauslehdissä, televisiossa, radiossa, verkossa kuin mobiilissakin ja tavoitamme päivittäin lähes kaikki suomalaiset. Sanoma Media Finland on osa Sanomaa, joka on kuluttajamedian ja oppimisen eurooppalainen edelläkävijä.