Miksi vastuullisuus markkinoinnissa on niin vaikeaa? Sanoman uudessa Sanomista vastuullisuudesta -podcastissa juontaja Hanna Kinnunen jututtaa vastuullisuustyön ammattilaisia muun muassa sosiaalisesta vastuusta, viherpesusta sekä muodin, logistiikan ja elintarviketuotannon ympäristövaikutuksista. Tule kuulolle!

Kaksi ensimmäistä jaksoa julkaistiin 25. syyskuuta ja jaksot ovat ilmaiseksi kuunneltavissa Suplassa. Seuraavat neljä jaksoa julkaistaan viikon välein.

Ensimmäisessä jaksossa sukelletaan vastuullisuuden teemaan logistiikan alalle. Logistiikka-ala on yksi maailman saastuttavimmista toimialoista. Miten iso logistiikkayritys voi olla vastuullinen? Jaksossa on vieraana Posti-konsernin brändi-, viestintä- ja vastuullisuusjohtaja Anna Salmi.

”Me elämme maapallolla jo jatkoajalla. Ison logistiikkayrityksen tuleekin olla vastuullinen”, Salmi sanoo.

Toisessa jaksossa pohditaan sosiaalista vastuuta ja sen tuomia mahdollisuuksia. Sus+Com Agencyn perustaja Mari Haaviston mukaan yrityksissä huomioidaan ympäristövastuu ja taloudellinen vastuu jo kohtuullisen hyvin, mutta sosiaalinen vastuu on vielä lapsenkengissä.

”Ensin tulee olla teot, sitten sanat, jotta saadaan vaikuttavuutta. Jos tekee pelkkiä tekoja, se ei vielä kasvata arvoa eikä ole kilpailutekijä yritykselle. Jos taas on pelkkiä sanoja, silloin on kyse viherpesusta tai pinkkipesusta. Sekä tekoja että sanoja tarvitaan”, Haavisto sanoo.

Kuuntele Sanomista vastuullisuudesta -podcast Suplasta.

Lue jaksojen tiivistelmät: 

Jakso 1: Postin brändi-, viestintä- ja vastuullisuusjohtaja Anna Salmi: "Me elämme maapallolla jo jatkoajalla”
 
Jakso 2: Sus+Com Agencyn perustaja Mari Haavisto: "Sosiaalisesta vastuusta voi rakentaa kilpailutekijän, joka kasvattaa yrityksen arvoa” 

Jakso 3: Viherpesuopas – Miten merkitys muuttuu markkinoinniksi -kirjan kirjoittaja Antti Isokangas ”Yritykset sortuvat viherpesuun tietämättömyyttään”

Jakso 4:  Reloven perustaja Noora Hautakangas ”Kiertotaloudessa on yksi voittaja – se on maapallo”

Jakso 5: Valion vastuullisuusjohtaja Hanna Hiekkamies ”Yritysten pitäisi pystyä kertomaan, miten ne vaikuttavat kuluttajien elämään”

Sanoman vastuullisuusstrategian tavoitteena on maksimoida toiminnan myönteinen yhteiskunnallinen vaikutus ja minimoida haitalliset vaikutuksemme. Tuotamme vastuullista mediaa, innostamme oppimaan oppimisliiketoimintamme kautta, käytämme dataa reilusti, kehitämme yhdessä työntekijöidemme kanssa yhdenvertaista työyhteisöä, huolehdimme ympäristöstä sekä noudatamme vastuullisia liiketoimintatapoja. Sanoma Media Finland tukee mainonnan avulla yrityksiä myös vastuullisuustekojen näkyväksi tekemisessä osana B2B liiketoimintaa ja vastuullinen mainonta on tärkeä osa vastuullisuustrategiaamme. Lue lisää  Sanoman vastuullisuusstrategiasta ja tutustu vastuullisuusviestinnän vinkkeihin mainostajalle.