Tutustu HS:n vaalikoneeseen tästä.

​Sanoman lehtien vaalikoneet avautuivat keskiviikkona 15. helmikuuta. Vaalikone on Helsingin Sanomien, Ilta-Sanomien, Aamulehden ja Satakunnan Kansan yhteinen hanke. Lisäksi vaalikoneessa ovat mukana lukuisat Sanoman paikallismediat. 

Vaalikoneen sisältö on hieman erilainen kunkin median versiossa. Toimintaperiaate on kuitenkin sama: vaalikoneen tarkoituksena on auttaa äänestäjää löytämään juuri omiin näkemyksiinsä ja arvoihinsa parhaiten sopiva ehdokas Vaalikoneessa voi myös entistä helpommin vertailla ehdokkaiden ja puolueiden näkemyksiä vaalien tärkeissä kysymyksissä.

Vaalikoneiden lisäksi Sanoman medioissa on runsaasti eduskuntavaaleja taustoittavaa sisältöä.

Helsingin Sanomissa aloittaa mm. uusi politiikkaa käsittelevä Lauantaikerho-podcast 18. helmikuuta. HS seuraa vaaleja tiivisti myös Instagramissa ja Tiktokissa.

Helsingin Sanomat avaa kaikki sisältönsä vaaleihin asti maksuttomiksi uusille lukijoille. Seitsemän viikon maksuttoman lukuajan voivat hyödyntää kaikki ne, jotka eivät ole aikaisemmin tilanneet Helsingin Sanomia. He voivat lunastaa tarjouksen osoitteessa HS.fi/vaalinayte.

Tavoitteena on tukea äänestämistä ja mahdollistaa vaalikeskustelun seuraaminen nuorille aikuisille ja uusille äänestäjille.

Aamulehti kiertää helmi-maaliskuussa ympäri Pirkanmaata ja käsittelee juttusarjassaan aiheita, jotka puhuttavat ihmisiä eduskuntavaalien alla.

Aamulehden vaalitentissä kohtaavat puolueiden puheenjohtajat keskiviikkona 8.3. klo 18. Satakunnan Kansan vaalitori järjestetään 18.3.

Keskiviikkona 15.2. Helsingin Sanomat järjestää ilmastoon ja luontoon keskittyvän vaalitentin yhdessä Sitran, Elinkeinoelämän keskusliiton ja WWF Suomen kanssa. 

HS:n Lasten uutiset järjesti tiistaina 14.2. vaalitilaisuuden yhteistyössä Lastensuojelun Keskusliiton kanssa.

Sanomatalon Mediatorilla järjestettiin jo 10. helmikuuta tilaisuus, jossa poliitikot kohtasivat IS:n ja CMI:n järjestämässä Rauhan vaalitentissä. Tallenteen keskustelusta voi katsoa tästä.

Eduskuntavaalien varsinainen äänestyspäivä on sunnuntaina 2.4. Ennakkoäänestys  on ­22.–28. maaliskuuta. Sanoman isoimmat lehtibrändit Helsingin Sanomat, Ilta-Sanomat, Aamulehti ja Satakunnan Kansa seuraavat vaalipäivää ja vaalituloksen kehittymistä hetki hetkeltä.

Eduskuntavaalit

Helsingin Sanomissa

Ilta-Sanomissa

Aamulehdessä

Satakunnan Kansassa