Nokian Uutiset vei kolmossijan omassa sarjassaan. Vt. päätoimittaja JP Mikola (vas.)  sekä toimittajat Jaana Hyyryläinen ja Vilma Venho edustivat lehteä illan gaalassa. Kuva: Nokian Uutiset

Vuoden 2023 paikallismediat on palkittu ja Sanoman lehdet pääsivät palkintosijoille kaikissa kategorioissa. Palkituiksi tulivat Janakkalan Sanomat, Tyrvään Sanomat, Valkeakosken Sanomat ja Nokian uutiset.

Janakkalan Sanomat tuli kolmanneksi pienimpien, korkeintaan kahden toimittajan, lehtien sarjassa. Ehdolla sarjassa oli myös Suur-Keuruu.

”Monipuolinen sisältö ja tiivis vuorovaikutus lukijoiden kanssa tekevät Janakkalan Sanomista paitsi informatiivisen myös yhteisöllisen kokemuksen. Verkkolehti on aktiivinen ja korostaa paikallisuutta”, palkintoperusteluissa todetaan.

Janakkalan Sanomat ilmestyy Kanta-Hämeessä Janakkalassa, ja lehden päätoimittaja on Veera Visapää.

Tyrvään Sanomat sai kakkospaikan sarjassa, jossa kilpailivat kerran viikossa ilmestyvät lehdet, joiden toimituskuntaan kuuluu enemmän kuin kaksi työntekijää.

Tyrvään Sanomia kiitettiin selkeästä rakenteesta, sisältö on journalistisesti laadukas, ja sen jutut elävät vahvasti mukana yhteisönsä arjessa ja juhlassa.

Tyrvään Sanomat ilmestyy Pirkanmaalla Sastamalassa sekä Satakunnassa Porin Laviassa. Lehden päätoimittaja on Hanna Pihlajamäki.

Valkeakosken Sanomat vei kakkossijan vähintään kaksi kertaa viikossa ilmestyvien lehtien sarjassa.

Palkintoperusteluissa todetaan, että lehti tarjoaa lukijoilleen selkeästi jäsennellyn ja visuaalisesti houkuttelevan lukukokemuksen, jota rikastetaan verkossa visuaalisilla elementeillä ja mahdollisuudella vuoropuheluun.

Valkeakosken Sanomat ilmestyy Pirkanmaalla Valkeakoskella, ja lehden päätoimittaja on Mari Tuohiniemi.

Nokian Uutiset sijoittui vähintään kaksi kertaa viikossa ilmestyvien lehtien sarjassa kolmanneksi.

”Lehti katsoo monipuolisesti paitsi nykyhetkeen myös menneisyyteen ja tulevaisuuteen, ja se arvostaa lukijoidensa näkemyksiä”, palkintoperusteluissa todetaan.

Nokian Uutiset ilmestyy Pirkanmaalla Nokialla. Lehteä vetää Juho Mikola.

Palkinnot jaettiin torstaina 16.11. Helsingissä Suurilla lehtipäivillä. Mukana oli 75 lehteä. Palkintogaalassa palkittiin lisäksi myös muun muassa vuoden parhaita paikallislehtijuttuja ja paras kaupunkilehti.

Kilpailun järjestää Uutismedian liitto, joka on sanomalehtien ja kaupunkilehtien julkaisijoiden ja muiden yksityisten uutismedioiden toimialajärjestö.

Katso kaikki palkitut