Amanda Vähätalo on työskennellyt Sanomalla neljä vuotta. Kuva: Samuli Pulkkinen

Sanoman mediamyyntiyksikössä eli B2B:ssä työskentelevä Amanda Vähätalo pulahti viikoksi B2B:n johtoryhmään. Kysyimme, miten minityökierto meni ja mitä oppeja Vähätalo sai omaan työhönsä.

”Minikierto onnistui ihan huippuhyvin! Pulahdin meidän B2B Business Development Director Heidi Ioannidoun rooliin. Olen opiskellut kauppatieteitä, markkinointia pääaineena ja sivuaineena maisterivaiheessa johtamista, joten koin erittäin mielenkiintoiseksi mahdollisuudeksi nähdä johtoryhmän toimintaa läheltä.

Opin viikon aikana esimerkiksi sen, miten valtava merkitys työympäristön motivoimiselle on vahvan johtajuuden yhdistäminen avoimeen kommunikaatioon.

Osallistuin minityökierron tosi moneen tapaamiseen useissa eri foorumeissa ja seurasin Heidin keskustelua sidosryhmien kanssa eri kanavissa ja suunnittelimme B2B-johtoryhmän ensi vuoden toimintaa. Osallistuimme myös Digital Commerce Finlandin pikkujouluihin, jonka hallituksessa Heidi istuu.

Sain valtavasti uutta perspektiiviä liiketoiminnan johtamiseen. Oli mahtavaa päästä oppimaan lisää B2B:n toiminnasta johtajan näkökulmasta sekä päästä todistamaan, miten kehitystä meillä arjessa johdetaan, ja miten se vaikuttaa koko organisaatioon. Heidi jakoi arvokkaita ajatuksiaan liiketoiminnan kehittämisestä, yhteistyöstä ja johtamisesta, ja näitä oppeja aion kyllä ehdottomasti hyödyntää tulevaisuudessa.

Yllättävän moni aiheista kosketti myös omaa työrooliani ja pääsin aiheisiin nopeasti sisään. Pulahdus vahvisti omia tavoitteitani työurallani.”

Kannattiko ja kenelle suosittelet pulahdusta?

”Kannatti! Suosittelen pulahdusta ihan jokaiselle, huippua, että meillä mahdollistetaan pulahduksia näin laajasti”, Vähätalo sanoo.

Amanda Vähätalo työskentelee Customer Success Managerina ja vastaa B2B:n itseostotyökalusta Sanoma Ad Managerista.

Pulahdus on kaikille sanomalaisille avoin, minityökierto toiseen yksikköön, tiimiin tai toiseen työtehtävään. Sen kesto on 1–5 päivää. Pulahdus on hyvä mahdollisuus päästä tutustumaan toisen tiimin työtapoihin ja itseään kiinnostaviin työtehtäviin.