Suunnitellun muutoksen tavoitteena on vahvistaa elinvoimaista alueellista journalismia ja parantaa mainonnan tavoittavuutta. Uuden Satakunnan Kansa Länsi-Suomi -lehden suunnitellaan ilmestyvän ensimmäisen kerran 1. helmikuuta 2024. Tuotefuusion ja toimintojen uudelleenorganisoimisen suunnittelu käynnistää muutosneuvottelut. Rauman alueen jakeluorganisaatiot pysyvät ennallaan.

Sanoma Media Finland osti elokuussa Marva Media Oy:n ja Rauman Suorajakelu Oy:n koko osakekannat. Yrityskaupassa Sanomalle siirtyivät Länsi-Suomi-sanomalehti ja Raumalainen-kaupunkilehti.

Sanoma suunnittelee nyt Länsi-Suomen ja Satakunnan Kansan sanomalehtien ja verkkopalvelujen yhdistämistä. Uusi Satakunnan Kansa Länsi-Suomi ilmestyisi suunnitelman mukaan ensimmäisen kerran 1. helmikuuta 2024.

”Muutokset ovat välttämättömiä paikallisen, riippumattoman uutisoinnin jatkuvuuden kannalta. Digitaalinen journalismi ja asiakkaan tarpeisiin vastaaminen tässä taloustilanteessa edellyttävät isoja panostuksia, joita pienessä yksikössä on vaikeampi toteuttaa”, sanoo Sanoma Media Rauma Oy:n mediajohtaja Reima Numminen.

Länsi-Suomen nykytilaajille uusi tuote tarjoaisi Rauman ja koko Satakunnan alueen uutisten lisäksi entistä monipuolisempaa sisältöä. Lisäksi lukijoita palvelisi käyttökokemukseltaan ja toiminnallisuuksiltaan parempi digitaalinen uutispalvelu verkossa ja sovelluksessa. Kaupunkilehti Raumalainen jatkaisi ilmestymistään painettuna kerran viikossa kuten ennenkin.

”Tavoitteena on luoda yksi erinomainen uutistuote koko Satakunnan alueen lukijoille ja mainostajille. Muutos vahvistaa elinvoimaista journalismia ja alueellista ääntä. Osana Sanomaa käytössämme ovat maan parhaat digitaaliset voimavarat, laadukas printtituotanto ja laaja sisältötarjonta. Raumalla työskentelevä toimitus pysyy jatkossakin lähellä lukijoita ja keskittyy paikallisiin uutisiin, ilmiöihin ja puheenaiheisiin”, sanoo Satakunnan Kansan vastaava päätoimittaja Tomi Lähdeniemi.

”Yhdistämällä voimia paikallisen mainostajan tavoittavuus paranisi koko Satakunnassa, myös Rauman markkina-alueella. Monessa kunnassa osa asukkaista tilaa Satakunnan Kansaa ja osa Länsi-Suomea. Jatkossa markkinoija voisi tavoittaa kaikki nämä lukijat yhdellä tuotteella. Lisäksi Rauman seudun mainostajille avautuvat kattavasti Sanoman laaja mediatarjonta ja digitaalisten kanavien mahdollisuudet”, sanoo Marjaana Vilponen, Sanoma B2B:n Satakunnan aluemyyntijohtaja.

Suunnitelman mukaan Länsi-Suomen ja Raumalaisen toimitukselliset toiminnot organisoitaisiin osaksi Satakunnan yhteistoimitusta Sanoma Media Finlandin Uutis- ja featuremedia -yksikössä. Mediamyynnin ja kuluttajamyynnin toiminnot organisoitaisiin osaksi Sanoman vastaavia toimintoja. Rauman alueen varhais- ja suorajakelu jatkavat toimintaansa entiseen malliin.

Suunnitellun tuotteiden yhdistymisen ja toimintojen uudelleenjärjestelyn vuoksi Sanoma Media Rauma Oy:ssä käynnistyvät muutosneuvottelut. Mahdollisten henkilöstövaikutusten osalta neuvottelujen piirissä ovat kuluttajamyynnin, asiakaspalvelun, mediamyynnin ja toimituksellisen henkilöstön vakituisessa työsuhteessa olevat toimihenkilöt ja journalistit, yhteensä 28 henkilöä. Muutosneuvottelut eivät koske uutispäällikköä eivätkä varhais- ja suorajakelun toimihenkilöitä ja jakajia.

Toiminnan uudelleenjärjestelyt saattavat aiheuttaa muutoksia kaikkien neuvottelun kohteena olevien henkilöiden työsuhteen olennaisissa ehdoissa sekä muutoksia työtehtävissä ja töiden järjestelyissä. Toiminnan uudelleenjärjestelyt saattavat johtaa arviolta 17 henkilön irtisanomiseen.

Länsi-Suomen vastaava päätoimittaja Janne Rantanen jättää tehtävänsä välittömästi osana integraatioprosessia. Vt. vastaavaksi päätoimittajaksi nimitetään Sanoman uutismedioiden kehityspäällikkö Samuli Leivonniemi.

”Integraatiolla varmistamme taloudellista pohjaa uutismedian jatkuvuudelle Satakunnan alueella. Tällaisilla muutoksilla on vaikutuksia myös henkilöstöön. Pyrimme käymään muutosneuvottelut avoimesti ja hyvässä yhteisymmärryksessä henkilöstön edustajien kanssa”, sanoo Sanoma Media Finlandin Uutis- ja featuremedian liiketoimintajohtaja Petteri Putkiranta.

Muutosneuvottelut alkavat 17. lokakuuta ja kestävät arviolta kuusi viikkoa. Päätös toimintojen uudelleenjärjestelyistä ja niistä aiheutuvista mahdollisista henkilöstövaikutuksista tullaan tekemään muutosneuvotteluiden käymisen jälkeen.

Toistaiseksi Länsi-Suomi ja Raumalainen ilmestyvät ja jaetaan normaalisti. Tilauksiin kohdistuvista muutoksista tiedotetaan lukijoita, kun suunnitelmat ovat valmiina.

 

Lisätiedot
Viestintäjohtaja Hanna Johde, Sanoma Media Finland, p. 040 673 8977

 

 

Sanoma Media Finland on Suomen monikanavaisin mediatalo. Tarjoamme tietoa, elämyksiä ja viihdettä niin sanoma- ja aikakauslehdissä, televisiossa, radiossa, verkossa kuin mobiilissakin ja tavoitamme päivittäin lähes kaikki suomalaiset. Sanoma Media Finland on osa Sanomaa, joka on kuluttajamedian ja oppimisen eurooppalainen edelläkävijä.