Sanoma Media Finland ostaa Marva Media Oy:n ja Rauman Suorajakelu Oy:n koko osakekannat. Marva Media julkaisee Länsi-Suomi-sanomalehteä ja Raumalainen-kaupunkilehteä.

Kauppa vahvistaa Sanoman alueellisen uutismedian tavoittavuutta ja asiakaskantaa Satakunnan alueella. Digitaalinen liiketoiminta edellyttää jatkossa kehitykseen merkittäviä investointeja, jotka on tehokkaampi tehdä yhdessä ja isompaa tilaajamäärää kohden.

”Olemme erittäin iloisia, että perheemme työ saa uuden, median perin pohjin tuntevan sekä journalismiin ja kehitykseen sitoutuneen omistajan. Digitaalinen murros edellyttää medialta rohkeita panostuksia, jotka on yhdessä Sanoman kanssa mahdollisia toteuttaa. Yhteistyössä voimme panostaa riittävästi kehitykseen ja palvella lukijoiden ja mainostajien tarpeita entistä paremmin ja siten tämä kauppa on hyväksi Raumalle ja koko Satakunnalle, sen asukkaille ja yrityksille”, Marva Median toimitusjohtaja Heikki Marva sanoo.

Kauppa jatkaa Sanoma Media Finlandin alueellista kasvua sekä työtä kotimaisen uutismedian tulevaisuuden edellytysten rakentamiseksi myös digiajassa.

”Uutismedian merkitys on kasvanut globaalien kriisien ja nopean muutoksen myötä, mutta samalla on korostunut valtakunnallisen ja alueellisen tiedon tarve. Paikallisella ja alueellisella medialla on aivan uudenlainen mahdollisuus tavoittaa ja vaikuttaa digitaalisissa kanavissa”, Sanoma Media Finlandin Uutis- ja featuremedia -yksikön liiketoimintajohtaja Petteri Putkiranta kuvaa.

”Yhdessä tekemällä voimme vahvistaa elinvoimaista journalismia ja alueellista ääntä Satakunnassa. Nyt kun kauppa on solmittu, pääsemme yhdessä suunnittelemaan sitä, miten toimimme jatkossa”, Putkiranta sanoo.

Länsi-Suomi ja Raumalainen jatkavat ilmestymistään normaalisti.

 

Lisätiedot:
Viestintäjohtaja Hanna Johde, Sanoma Media Finland, p. 040 673 8977

 

Sanoma Media Finland on Suomen monikanavaisin mediatalo. Tarjoamme tietoa, elämyksiä ja viihdettä niin sanoma- ja aikakauslehdissä, televisiossa, radiossa, verkossa kuin mobiilissakin ja tavoitamme päivittäin lähes kaikki suomalaiset. Sanoma Media Finland on osa Sanomaa, joka on kuluttajamedian ja oppimisen eurooppalainen edelläkävijä.