Sanoma on viidettä kertaa mukana Read Hour -kampanjassa, joka muistuttaa lukutaidon tärkeydestä. Lukutapahtuman tavoitteena on innostaa erityisesti lapset ja nuoret lukemisen pariin. Vanhempia kannustetaan näyttämään esimerkkiä lukemisen tärkeydestä.

”Sanoma on ollut tukemassa Read Hour -kampanjaa alusta asti, lukutaidon edistäminen on sisäänrakennettu osa niin vastuullisuustyötämme kuin liiketoimintaakin. Lukutaito on ihmisoikeus, joka edistää yhdenvertaisuutta, demokratiaa ja yhteiskuntarauhaa”, Sanoman vastuullisuuspäällikkö Eveliina Nygren sanoo.

Kampanjan päätapahtumaa vietetään YK:n kansainvälisenä lukutaitopäivänä 8.9. Päivän aikana kehotetaan tarttumaan kirjaan ja pysähtymään. Tunti lukemista voi tuntua pitkältä ajalta, mutta se kannattaa. Tunnissa ehtii herätä kiinnostus tarinaan ja saa kipinän lukea lisää.

”Tämä on mainio hanke siitäkin syystä, että tähän on helppo jokaisen osallistua: lukeminen on parasta!” Nygren sanoo. 

Read Hour näkyy Sanoman medioissa kampanjaviestintänä. Lukemaan kannustavia ilmoituksia julkaistaan Helsingin Sanomien, Ilta-Sanomien, Satakunnan Kansan ja Aamulehden printtilehdissä sekä digitaalisesti 4.–8.9.2023.

Sanoma tukee Read Hour -kampanjaa ilmoitusten lisäksi julkaisemalla lukemiseen innostavaa sisältöä.

Aku Ankka juhlistaa lukutuntia avaamalla uusimman Aku Ankan numeron AA36 kaikille ilmaiseksi luettavaksi. Read Hour -viikolla ilmestyvän Akkarin voi lukea maksutta digitaalisessa muodossa 8.9. 

Sanoma julkaisee myös alakoululaisille suunnattua, erikseen tilattavaa Lasten uutiset -sanomalehteä. Lasten uutiset ilmestyi sanomalehtenä ensimmäisen kerran elokuussa 2020. Taustalla on alusta asti ollut halu edistää lasten lukemista ja lukutaitoa.

Oppimateriaalisisältöjä kustantava Sanoma Pro kannustaa opettajia luokkineen mukaan lukutuntiin ja jakaa lukuvinkkejä eri ikäisille oppilaille ja opiskelijoille.

”Sanoma Pron oppimateriaaleilla on merkittävä rooli monipuolisen lukutaidon vahvistajana. Lukutaito on kaiken oppimisen ytimessä, ja sillä on todella tärkeä rooli nuorten tulevaisuudessa, kuten työelämässä. Read Houriin osallistumalla haluamme innostaa oppilaita lukemaan enemmän”, Sanoma Pron markkinoinnista vastaava Petra Hyvärinen sanoo.

Read Houria vietetään viidettä vuotta Suomessa, ja sen järjestää Lasten ja nuorten säätiö. Lukemiseen usein liitetyn hyöty- ja huolipuheen sijaan Read Hour nostaa esille lukemisen ilon.

”Tiedämme esimerkiksi, että harrastuksista vain lukuharrastus on selvästi yhteydessä oppilaan osaamiseen ja että vanhempien koulutustaso vaikuttaa lasten ja nuorten lukuintoon. Tällaisella huolipuheella emme kuitenkaan saa lisättyä lukemista, vaan sen sijaan meidän tulee tarjota lapsille ja nuorille lisää mahdollisuuksia innostua lukemisesta”, Read Hourin ohjelmapäällikkö Heidi Enbacka Lasten ja nuorten säätiöstä sanoo. 

Read Houria vietetään Suomen lisäksi myös Ruotsissa, Norjassa, Virossa, Iso-Britanniassa ja tänä vuonna ensimmäistä kertaa myös Tanskassa.