Belgialaisessa omistuksessa oleva, Suomessa Pohjanmaalla ja läntisen Uudenmaan alueella jo nyt toimiva jakeluyhtiö PPP Finland Oy ostaa Sanoma Media Finlandin Earlybird-varhaisjakeluliiketoiminnan keskisellä Uudellamaalla.

PPP Finland ottaa Sanoman aiemmin hoitamat jakelualueet hoitoonsa 1.11. alkaen. Lehtien tilaajille muutos ei tule näkymään.

”Hyvin toimiva jakelu on olennainen osa painetun sanomalehden asiakaskokemusta, ja nopeasti muuttuvassakin mediankäytössä paperilehdelle on selkeä rooli ja kysyntää. Olemme iloisia, että jakelutoiminnalle löytyi osaava ja toimintaa jatkuvasti kehittävä ostaja”, kommentoi Sanoma Media Finlandin Tuotannosta ja logistiikka -yksiköstä vastaava Timo Tassi.

PPP Finland laajentaa 1.4.2024 varhaisjakelualueensa kattamaan myös itäisen Uudenmaan, jossa varhaisjakelusta vastaa tällä hetkellä Posti. Tämän jälkeen PPP vastaa koko HS-tuoteperheen pääkaupunkiseudun ulkopuolisen Uudenmaan varhaisjakelusta.

”Viimeisten parin vuoden aikana Sanoma ja PPP Group ovat jatkuvasti vahvistaneet kumppanuuttaan, ja olemme ylpeitä saavuttamastamme luottamuksesta. Sanoma on meille jatkossa merkittävä yhteistyökumppani. Jakelun laatu ja luotettavuus on meidän yhteinen, tärkeä tavoitteemme”, kommentoi PPP Finlandin toimitusjohtaja Hannu Ahvonen.

”Tämä kauppa vahvistaa sitoutumistamme olla pitkäaikainen, merkittävä toimija Suomen sanomalehtien varhaisjakelun markkinalla,” jatkaa Michel d’Alessandro, PPP Groupin toimitusjohtaja.