Kaiku Entertainment on ollut osa Nelonen Mediaa ja Sanomaa vuodesta 2018, ja sen omistus siirtyi kokonaan Sanomalle alkuvuodesta 2023. Marja Kokko aloittaa uudessa tehtävässään 1. marraskuuta.

Marja Kokko aloittaa uudessa tehtävässään 1. marraskuuta. Kuva: Samuli Pulkkinen / Sanoma

Merkittävän uran kotimaisen musiikin tuotantojohtajana tehnyt Marja Kokko, 42, siirtyy Kaiku Entertainmentin uudeksi johtajaksi. Kokon vastuulla tulee olemaan Kaiun koko liiketoiminta: levy-yhtiö-, kustantamo- ja tuotantotoiminta. 
 
Marja Kokko siirtyy Kaiulle Universal Music Finlandilta, jossa hän on työskennellyt lukuisien kotimaisten menestysartistien kuten BESS, Olavi Uusivirta, Robin Packalen, KUUMAA, Samuli Putro, Kasmir, Tuure Kilpeläinen, Arppa, Janna, Jannika B ja Vilma Alina kanssa. Kokko aloittaa uudessa tehtävässään 1. marraskuuta. 
 
”Olen erittäin tyytyväinen että Marjan kokemuksella ja osaamisella varustettu henkilö tulee meille. Haemme kasvua niin label-, kustantamo- kuin tuotantopuolellakin, ja Marja on juuri oikea henkilö viemään kokonaisuutta uudelle tasolle”, iloitsee Nelonen Median Total Audio -yksikön johtaja Jussi Suvanto
 
Marja Kokko on tehnyt pitkän uran kotimaisen musiikin ja median parissa. Universal Musicilla hän on työskennellyt yli kymmenen vuotta, ensin A&R-managerina ja viimeiset kahdeksan vuotta A&R-johtajana. Syksystä 2022 alkaen hän on vastannut myös markkinoinnin ja brand partnership -osastojen johtamisesta. Aiemmin hän on työskennellyt median, TV:n ja radion eri tehtävissä  mm. toimittajana, käsikirjoittajana, pr-päällikkönä ja vastaavana tuottajana. 
 
”Olen saanut tehdä töitä uskomattoman lahjakkaiden ja monipuolisten artistien, tuottajien, biisintekijöiden sekä kollegoiden kanssa vuosien varrella, ja siinä samalla kehittyä itse. Taika tässä työssä on ihmisten välillä, se pätee niin musiikin tekemiseen kuin label-työhön, kukaan ei menesty yksin. On haikeaa lähteä Universalilta, kun asiat ovat hyvin, mutta toisaalta se on juuri oikea hetki mennä kohti uutta”, Kokko kertoo. 
 
”Olen todella innoissani mahdollisuudesta päästä kehittämään Kaiku Entertainmentia, joka tarjoaa Suomen markkinalla ainutlaatuisen kokonaisuuden artisteille. Se inspiroi myös omaa ajattelua ja tuo mukanaan uutta näkökulmaa. Kaiku on viime vuosina kasvanut, ja osana Nelonen Mediaa toiminnalle on vielä paljon uusia mahdollisuuksia, joita lähdemme viemään eteenpäin yhdessä huipputiimin kanssa. Tulemme tulevaisuudessa kiinnittämään huomiota myös genrejen monipuolisuuteen sekä monimuotoisuuteen artisteissa ja musiikissa”, jatkaa Kokko. 
 
Kaiku Entertainment on ollut osa Nelonen Mediaa ja Sanomaa vuodesta 2018, ja sen omistus siirtyi kokonaan Sanomalle alkuvuodesta 2023. Samalla Kaiun perustaja Pekka Ruuska siirtyi toimitusjohtajan paikalta konsultoivaan rooliin ja on siirtämässä nyt ruoria Kokolle. 
 
”Tunnen Marjan vuosien takaa ja hän on täydellinen jatkaja Kaiun eteenpäin luotsaamisessa. Hän on todellinen ammattilainen ja alalla arvostettu tekijä. Kaiku seisoo tälläkin hetkellä hyvin omilla jaloillaan ja on kehittänyt oman identiteetin viimeisen viidentoista vuoden aikana. Meillä on hieno artistirosteri, palkittua kustantamotoimintaa sekä kasvava tuottajamanagement. Olen jo vetäytynyt Kaiussa hieman taka-alalle, mutta musiikin parissa tulen työskentelemään jatkossakin”, kertoo Ruuska. 
 
Kaiun lisäksi Marja Kokolla on rooli Nelonen Media musiikkijohtoryhmässä. Tällä hetkellä Kaiun arjesta vastaa Heikki Puhakainen, joka Kokon aloittamisen myötä jatkaa Kaiun A&R-johtajana. 
 
Kaiun artisteja ovat muiden muassa Juha Tapio, Maija Vilkkumaa, Elastinen, Kiki, Frans Harju, Ramses II, Anssi Kela, Mariska, Jonne Aaron sekä Roope Salminen & Koirat.

Lisätiedot
Viestintäjohtaja Hanna Johde, Sanoma Media Finland, p. 040 673 8977

Sanoma Media Finland on Suomen monikanavaisin mediatalo. Tarjoamme tietoa, elämyksiä ja viihdettä niin sanoma- ja aikakauslehdissä, televisiossa, radiossa, verkossa kuin mobiilissakin ja tavoitamme päivittäin lähes kaikki suomalaiset. Sanoma Media Finland on osa Sanomaa, joka on kuluttajamedian ja oppimisen eurooppalainen edelläkävijä.