Uusi Satakunnan Kansa Länsi-Suomi ilmestyy ensimmäisen kerran 1. helmikuuta 2024 ja tavoittaa entistä isomman alueellisen yleisön. Raumalla työskentelee jatkossa kymmenen hengen toimitus ja viiden hengen myyntitiimi, jotka jatkavat työtään lähellä lukijaa ja asiakasta. Sanoma Media Rauma Oy:ssa käytyjen muutosneuvotteluiden tuloksena 15 henkilön työsuhteeseen tulee olennaisia muutoksia ja 13 henkilön työsuhde päättyy. Vähennykset kohdistuivat pääasiassa kaupallisiin ja hallinnollisiin tehtäviin, jotka hoidetaan Sanomalla keskitetysti.

Satakunnan alueella ilmestyvä Satakunnan Kansa sekä elokuussa 2023 Sanomalle siirtynyt, Rauman seudulla ilmestyvä Länsi-Suomi yhdistyvät. Uusi Satakunnan Kansa Länsi-Suomi ilmestyy ensimmäisen kerran 1. helmikuuta 2024. Tuolloin myös Sanoma Media Rauma Oy sulautuu Sanoma Media Finland Oy:öön.

Sanoma Media Rauma Oy:ssa (ent. Marva Media Oy) käydyt muutosneuvottelut ovat päättyneet. Neuvottelut koskivat kuluttajamyynnin, asiakaspalvelun, mediamarkkinoinnin ja toimituksellisen henkilöstön vakituisessa työsuhteessa olevia toimihenkilöitä ja journalisteja, yhteensä 28 henkilöä. Neuvottelujen tuloksena 15 henkilön työsuhteeseen tulee olennaisia muutoksia ja 13 henkilön työsuhde päättyy. Vähennykset kohdistuivat pääasiassa kaupallisiin ja hallinnollisiin tehtäviin, jotka hoidetaan Sanomalla keskitettyinä toimintoina. Toimitukseen kohdistui kaksi irtisanomista. Mediajohtaja Reima Nummisen työvelvoitteet päättyvät 31. tammikuuta.

Raumalla työskentelee jatkossa kymmenen hengen toimitus. Satakunnan yhteistoimituksessa työskentelee yhteensä noin viisikymmentä henkeä. Raumalla toimitus uutisoi erityisesti paikallisista puheenaiheista, ilmiöistä ja tapahtumista.

”Pystymme tarjoamaan selvästi enemmän ja parempaa paikallista journalismia, kun yhdistämme voimamme. Tarjoamme lukijalle paremmat verkkosivut ja uutissovelluksen ja lisäämme voimakkaasti suoria videolähetyksiä Rauman alueelta. Mainostaja-asiakkaamme saavat paremman peiton Satakunnassa ja Sanoma-verkoston kautta mahdollisuuden näkyvyyteen televisiossa, radiossa ja kaikissa Sanoman digitaalisissa kanavissa”, sanoo Satakunnan Kansan päätoimittaja Tomi Lähdeniemi. Lähdeniemi toimii myös Sanoman Satakunnan yhteistoimituksen vetäjänä. Länsi-Suomen vt. vastaavana päätoimittajana toimii helmikuun alkuun asti Samuli Leivonniemi.

Lehtien yhdistymisen vuoksi lukijamäärä kasvaa erityisesti Rauman markkina-alueella. Painettu Satakunnan Kansa Länsi-Suomi (sis. näköislehti) tavoittaa päivässä noin 101 000 lukijaa ja kokonaistavoittavuus (painettu lehti ja digi) on viikossa 317 000 (KMT 2023).

Mainostaja-asiakkaita palvelevat Raumalla jatkossakin paikalliset mediamyyjät. Raumalla työskentelee viiden hengen myyntitiimi. Myynnin, markkinoinnin ja asiakaspalvelun toimintoja yhtenäistetään niin, että lukijoita ja mainostajia palvellaan jatkossa Sanoman yhteisissä kanavissa. Asiakaspalvelupiste Rauman toimipisteessä suljetaan, mutta tilaajat tavoittavat asiakaspalvelun sekä puhelimitse että verkon itsepalvelukanava Oma Sanoman kautta.

Voimassa olevien tilausten hinnat pysyvät ennallaan eikä muutos vaadi tilaajalta toimenpiteitä. Painettu lehti ilmestyy kuten ennenkin sekä nykyisille Satakunnan Kansan että Länsi-Suomen tilaajille. Lehti jaetaan varhaisjakelussa Rauman seudulla viitenä päivänä viikossa. Uutiset verkossa, sovelluksessa ja digitaalinen näköislehti ilmestyvät joka päivä. Tilaajilla on myös mahdollista saada painettu lehti kotiin seitsemänä päivänä viikossa nykyisen viiden päivän sijaan.

Kaupunkilehti Raumalaisen ulkoasu uudistuu helmikuun alussa. Raumalainen ilmestyy ja jaetaan Rauman seudun kotitalouksiin tuttuun tapaan keskiviikkoisin.

Lehtien jakeluun alueella ei tule muutosta, vaan ne jaetaan samalla palvelutasolla kuin ennenkin. Muutosneuvottelut eivät koskeneet varhais- ja suorajakelun toimihenkilöitä ja jakajia.

”Nämä muutokset ovat meille investointi alueelliseen journalismiin, sen kunnianhimoiseen kehittämiseen ja jatkuvuuteen. Muutokset organisaatiossa ja prosesseissa valitettavasti johtavat myös irtisanomisiin. Haluan kiittää Länsi-Suomen henkilöstöä sitoutumisesta lukijoiden ja mainostajien palveluiden jatkuvuuteen haastavassa muutostilanteessa ja toivon kaikkea hyvää jatkoon”, sanoo Sanoman Uutis- ja featuremedian liiketoimintajohtaja Petteri Putkiranta.

 

Lisätiedot:

Petteri Putkiranta, Uutis- ja featuremedian liiketoimintajohtaja, Sanoma Media Finland, p. 040 550 1551

Tomi Lähdeniemi, vastaava päätoimittaja, Satakunnan Kansa, p. 040 705 7784


Sanoma Media Finland on Suomen monikanavaisin mediatalo. Tarjoamme tietoa, elämyksiä ja viihdettä niin sanoma- ja aikakauslehdissä, televisiossa, radiossa, verkossa kuin mobiilissakin ja tavoitamme päivittäin lähes kaikki suomalaiset. Sanoma Media Finland on osa Sanomaa, joka on kuluttajamedian ja oppimisen eurooppalainen edelläkävijä.