Mun Ateneum -ohjelmassa koululaiset tutustuvat syksyn aikana taidemuseoon ja teoksiin etäopastuksilla ja itse taiteillen. HS Lasten uutisten mahdollistama ohjelma keräsi nopeasti osallistujiksi sata koululuokkaa.

HS Lasten uutiset on aloittanut yhteistyön Ateneumin taidemuseon kanssa. Mun Ateneum -ohjelmassa tuodaan taide lähelle koululaisia. Ohjelma tarjoaa tänä syksynä sadalle 5. ja 6. luokalle ympäri Suomen kaksi etäkohtaamista taidemuseon oppaan kanssa sekä materiaalipaketin taiteen tarkastelua varten. Pakettiin kuuluu Taidepakka Kansallisgallerian teoksista sekä painettu Lasten uutiset -sanomalehti.  

Syyskuussa alkava Mun Ateneum -ohjelmaan osallistuminen on kouluille maksutonta. Tämän mahdollistaa HS Lasten uutiset. 

”Lasten uutiset haluaa tukea lasten varhaissivistystä ja vastata lasten tiedonjanoon innostavalla ja ymmärrettävällä tavalla. Mun Ateneum -ohjelma tukee hienosti näitä tavoitteita, joten yhteistyö Ateneumin kanssa tuntui heti luontevalta ja oikealta”, Lasten uutisten toimituksen esihenkilö Fanny Fröman sanoo. 

HS on julkaissut Kultaisella Venlalla palkittuja Lasten uutisia vuodesta 2016 lähtien viikoittaisessa uutislähetyksessä Youtubessa, Ruudussa ja HS.fi:ssä. Elokuusta 2020 alkaen on ilmestynyt myös painettu HS Lasten uutiset, jolla on jo noin 18 000 tilaajaa ympäri Suomea. 

Vuoden yleisötyötekona vuonna 2022 palkittu Mun Ateneum toteutettiin alun perin vuosina 2021–2022.  Etäkohtaamisten kehityshankkeen rahoitti Opetus- ja kulttuuriministeriö. Hankkeessa tarjottiin 400 koululuokalle etäkohtaamisia oppaan kanssa. 

”Olemme todella iloisia siitä, että Mun Ateneum saa jatkoa ja haluamme kiittää Lasten uutisia hyvästä yhteistyöstä. Yksi Kansallisgallerian päätehtävistä on taiteellisen sivistyksen edistäminen. Tätä tehtävää Mun Ateneum toteuttaa mitä suurimmassa määrin ja mikä hienointa: ympäri Suomen”, Ateneumin yleisötyöpäällikkö Satu Itkonen sanoo. 

Ilmoittautumisaika Mun Ateneum -ohjelmaan on tämän syksyn osalta päättynyt. Ensimmäiset etäkohtaamiset käynnistyivät syyskuun alussa. 

”100 koululuokan ilmoittautumislista tuli täyteen nopeasti. Uskon tämän todistavan, että ohjelmalle on sekä kysyntää että tarvetta myös jatkossa”, Itkonen toteaa. 

Lue lisää Mun Ateneumista

Lisätiedot: Lasten uutisten toimituksen esihenkilö Fanny Fröman, fanny.froman@sanoma.com

HS Lasten uutiset on 8–12-vuotiaille koululaisille suunnattu sanomalehti, joka kertoo viikon tärkeimmät uutiset innostavalla ja ymmärrettävällä tavalla. Helsingin Sanomat on myös tuottanut vuodesta 2016 lähtien viikoittaista Lasten uutiset –tv-lähetystä, jota seurataan kouluissa ympäri maan. hs.fi/lastenuutiset

Ateneumin taidemuseo on Suomen taiteen koti ja osa Kansallisgalleriaa yhdessä nykytaiteen museo Kiasman sekä Sinebrychoffin taidemuseon kanssa. Kansallisgalleriassa Ateneumin talletus- ja hoitovastuulle kuuluu kotimainen taide 1700-luvulta moderniin. Käytännössä tämä tarkoittaa lähes 30 000 kansallisaarretta, jotka ovat meidän kaikkien yhdessä omistamia taideteoksia. kansallisgalleria.fi