Suomen suurinta koristähteä muistuttavan Mauri Tarkkasen tarina kirjoitettiin alun perin englanniksi, ja tarina julkaistaankin jossain vaiheessa myös muualla maailmassa.

Aku Ankan numerossa 34 ilmestyy huippukoripalloilija Lauri Markkasen kanssa tehty Älyä peliin! -ankkatarina, jossa pääosassa ovat Mauri Tarkkanen ja Supijengi.

”Idea Lauri Markkasen tähdittämästä sarjasta syntyi noin vuosi sitten, ja mukavamman miehen kanssa ei olisi voinut koripallosarjaa ideoida. Vanhana koripallojunnuna toivon kisamenestyksen ja tämän sarjan osaltaan nostavan Suomeen oikean korishuuman!” Aku Ankan päätoimittaja Aki Hyyppä sanoo.

NBA:n Utah Jazzia edustava Markkanen oli mukana ideoimassa tarinaa ja osallistui myös nimiväännöksen valintaan. Tarinan on piirtänyt Kari Korhonen ja käsikirjoittanut Jaakko Seppälä.

”Oli mahtavaa päästä tekemään korisaiheista tarinaa Akkariin, ja vielä hienompaa saada tehdä se yhdessä Lauri Markkasen kanssa. Olen seurannut lajia, Susijengiä, NBA:ta ja Laurin uraa pitkään, ja minulla olikin heti useita ideoita, miten koristeema taipuisi Ankka-tarinaksi. Laurin kanssa ideoita palloteltuamme päädyimme älypalloteemaan. Tarinassa suurin osa tapahtumista sijoittuu kentälle, ja pelaajat pääsevät hyvin esille. Akun rooliksi jää olla yli-innokas fani, joka tuttuun tapaan melkein pilaa suosikkijoukkueensa mestaruussaumat. Viimeisessä ruudussa kuitenkin nähdään, että rehti peli voittaa”, Seppälä kertoo.

”Tuntuu mahtavalta päästä sarjakuvasankariksi Akkariin! Tarina on tosi hauska ja akkarimainen. Tämä on itse asiassa jo toinen kerta, kun pääsen sarjakuvaan”, Lauri Markkanen kertoo.

Suomen suurinta koristähteä muistuttavan Mauri Tarkkasen tarina kirjoitettiin alun perin englanniksi, ja tarina julkaistaankin jossain vaiheessa myös muualla maailmassa. Erityisesti Yhdysvalloissa Utahissa tarinaa on hypetetty jo etukäteen. Susijengi pelaa alkulohkon ottelunsa Japanissa, jonne on toimitettu jokaiselle pelaajalle oma lehtensä.

Suomen maajoukkue aloittaa koripallon MM-kisoissa urakkansa perjantaina 25. elokuuta huippuottelulla maailmanlistan kolmosta Australiaa vastaan.

Kun onnistumme jatkamaan siitä, mihin viime vuoden EM-kisoissa pääsimme, uskoisin jatkopaikan olevan täysin saavutettavissa. Siitä eteenpäin on vain voitettavaa. Susijengille on onneksi varattu yllättäjän rooli, joten pääsemme pelaamaan ilman liikoja paineita, Lauri Markkanen kertoo Aku Ankan haastattelussa.

Aku Ankan numerossa 34 ilmestyy huippukoripalloilija Lauri Markkasen kanssa ideoitu Älyä peliin! -ankkatarina, jossa pääosassa ovat Mauri Tarkkanen ja Supijengi.

Aku Ankkaa lukee yli puoli miljoonaa suomalaista

Aku Ankka on Suomen hauskin ja samalla suurin viikkolehti, jota lukee yli puoli miljoonaa suomalaista. Yhteensä Aku Ankan lukijamäärä on 539 000, johon lasketaan yhdistämällä 3–16-vuotiaiden lukemista ja mediankäyttöä mittaavan Yippee-tutkimuksen ja Kansallisen Mediatutkimuksen KMT:n luvut. Huippusuositut hahmot, rikas ja riemukas suomen kieli sekä vauhdikkaat seikkailut takaavat parasta viihdettä kaiken ikäisille, mutta lehtiä kulutetaan erityisesti 7–54-vuotiaiden keskuudessa.