Sanoman Uutis- ja featuremedian digikehityksestä ja asiakaskokemuksesta vastaava johtaja Timo Rinne on valittu vuoden 2022 it- ja digijohtajaksi. Ensi kertaa tässä muodossa jaetun palkinnon myönsi Alma Talentin kustantama Tivi.

Rinne iloitsee palkinnosta erityisesti sanomalaisten puolesta.

”Ei tämä työ ole yksilölaji. Mukana asioita kehittämässä on valtavasti huippulahjakkaita ihmisiä. Mutta palkinto on hieno tunnustus siitä, mitä Sanomalla on saatu aikaan viimeisen kymmenen vuoden aikana. On kiva, että se työ on huomattu myös talon ulkopuolella”, Rinne sanoo.

Timo Rinne on työskennellyt Sanomalla vuodesta 2008 muun muassa Ilta-Sanomien verkkojohtajana, B2B-toimintojen digijohtajana ja Ilta-Sanomien kaupallisena johtajana.

”tänä aikana Sanoma on muuttunut hirveästi. Digitaalinen murros ja siihen liittyvät asiat olivat aikanaan jopa pelottavia. Ansaintalogiikkaa murtui, eikä tilanteesta nähty tietä ulos. Nyt nuo uhat on opittu näkemään mahdollisuuksina ja halutaan mennä nopeasti eteenpäin.”

Lue lisää Timo Rinteen kirjoituksesta: Uutiset median kuolemasta olivat ennenaikaisia ja perättömiä – uutismedia voi ehkä paremmin kuin koskaan

”Vanhan puolustaminen on helposti intuitiivinen reaktio. Itse olen ollut muutoksissa kaasun painaja, jopa kärsimätön. Jos ei itse mennä eteenpäin, kadotetaan momentum ja asiakas menee muualle. Nykyisin Sanomalla kaikki alkavat olla samassa löytöretki-mindsetissä ja ollaan valmiita viemään koko alaa eteenpäin”, Rinne sanoo.

”Timo on tehnyt paljon uraa uurtavaa työtä. Samalla tämä on tunnustus Sanoma Media Finlandille rohkeasta panostamisesta digimurroksen mahdollisuuksiin, joiden parissa Timo on pitkään työskennellyt. Samoin tämä on meille hyvä muistutus, että digipalveluidemme laatu on maailmanluokkaa, mikä meinaa välillä unohtua kehittämisen ollessa kiivaimmillaan", sanoo Sanoman Uutis- ja featuremedian liiketoimintajohtaja Petteri Putkiranta.

Vuoden it- ja digijohtaja-palkinto yhdistää jo 17 kertaa jaetun vuoden tietohallintojohtaja palkinnon ja viidesti jaetun Vuoden digijohtaja palkinnon. Timo Rinne oli ehdolla Vuoden digijohtaja palkinnon saajaksi jo viime vuonna.