Tuemme opettajia heidän työssään tarjoamalla parhaita mahdollisia oppimisratkaisuja. Digitaaliset ratkaisumme ovat suunniteltu tehostamaan opettamista ja parantamaan oppimistuloksia. Prismas, digitaalinen ja innovatiivinen oppimisratkaisumme, tukee osallistamista, eriyttämistä ja yhdenvertaisuutta luokkahuoneissa.

Yhdenvertaisen oppimisen ja opettamisen taustalla on ajatus siitä, että kaikilla oppilailla ja opiskelijoilla on oikeus oppimiskokemukseen, joka kunnioittaa moninaisuutta, edistää osallistamista ja huomioi erilaiset oppimistarpeet ja mieltymykset. Digitaalinen murros tarjoaa meille mahdollisuuksia löytää uusia innovatiivisia ratkaisuja edistämään yksilöllistä oppimista ja eriyttämistä. Eriyttäminen huomioi oppilaiden erilaiset lähtökohdat monipuolisin menetelmin ja yksilöidyn sisällön avulla.

Santillana, Espanjan johtava oppimateriaalikustantaja,  on kehittänyt uuden digitaalisen ratkaisun yläkoulujen opetukseen. Se tarjoaa osallistavan ja dynaamisen oppimisympäristön sekä opettajille että oppilaille. Primas on kehitetty vastamaan oppimistarpeisiin heterogeenisessä luokkahuoneessa: se tarjoaa oppilaille mahdollisuuden opiskella ja oppia eri tavoin ja edetä kunkin omaan tahtiin. Räätälöidyn oppimissisällön avulla Prismas tukee oppilaiden yksilöllistä kasvua ja itsetunnon kehittymistä.

“Prismas on tärkein digitaalinen projektimme Santillanassa – uraauurtava konsepti yläkoulujen opetukseen Espanjassa. Se eroaa muista aikaisemmista tuotteista digitaalisilta ominaisuuksiltaan ja oppimismenetelmiltään. Näin opettajilla on mahdollisuus opettaa sama oppitunti eri tavoin. Prismas on täysin ainutlaatuinen ratkaisu markkinoilla ja se vaalii personalisoitua opettamis-oppimisprosessia, tukee moninaisuuden toteutumista ja mukautuu luokkahuoneen tarpeisiin. Se on myös Santillanan ensimmäinen digitaalinen ratkaisu, joka on yhdistetty uuteen tekoälyassistenttiimme (Artifical Intelligence assistant), jonka monipuolinen ohjauspaneeli on suunniteltu antamaan oppilaille palautetta läpi oppimisprosessin. Se myös lähettää ilmoituksia ja ennusteita hyödyntäen erilaisia algoritmeja, jotka pohjautuvat big dataan ja koneoppimiseen”, kertoo José Manuel Cerezo, Santillanan digitaalisen sisällön johtaja.

Autamme opettajia luomaan myönteisen oppimisympäristön
Yksi tavoitteistamme on auttaa opettajia luomaan myönteinen ja tehokas oppimisympäristö, joka johtaa parempiin oppimistuloksiin. Prismaksen avulla opettajat voivat suunnitella parhaan mahdollisen opetusohjelman tukemaan heidän omaa opettamistapaansa, ja he voivat myös yhdistää erilaisia sisältökokonaisuuksia ja -sarjoja luodakseen oppilaille yksilöllisen oppimiskokemuksen. Personalisointiin tarkoitetut ominaisuudet auttavat opettajia mukauttamaan oppimateriaalin luokkahuoneen todellisuuden kanssa, jolloin he voivat sovittaa sisällön kaikille tasoille, kyvyille ja menetelmille sopivaksi. Opettajat voivat valita erilaisia digitaalisia sisältöjä opettamisen tueksi hyödyntäen esimerkiksi videoita, 3D-mallinnuksia, äänimateriaaleja ja interaktiivisia esityksiä. Prismas myös säästää opettajien aikaa ja resursseja yksinkertaistamalla ja tehostamalla oppilaiden suoriutumisen arvioimista.

Tämä artikkeli on ensimmäinen osa juttusarjaa, jossa esitellään Learning-liiketoimintamme tuotteita ja palveluita ympäri Eurooppaa.

Santillana on Espanjan johtava perusopetuksen ja toisen asteen oppimateriaalien kustantaja, joka tarjoaa laajan valikoiman painettuja ja digitaalisia oppimateriaaleja. Yli 7 miljoonaa oppilasta käyttää Santillanan opetusratkaisuja, ja yhtiö palvelee yli 500 000 opettajaa ja 17 000 opetuskeskusta Espanjassa. Santillana on osa Sanoman Learning-liiketoimintaa, joka tavoittaa yli 20 miljoonaa oppilasta 11 maassa.