paikallislehtikisan voittajia.jpgKuvassa vasemmalta Jämsän Seudun Susanna Tikkanen, Eija Ruoho ja Sallamari Lahtivuori sekä Pirkanmaan paikallislehtien operatiivisesta toiminnasta vastaava Riina Nevalainen.

Nokian Uutiset ja Jämsän Seutu on palkittu vuoden 2022 parhaiden paikallislehtien kilpailussa. Molemmat lehdet saivat pronssia omissa sarjoissaan. Lisäksi Janakkalan Sanomat oli kolmen kärjessä Lukijan valinta -sarjassa.

”Menestys kilpailussa on osoitus paikallismedioissamme tehtävästä kunnianhimoisesta ja sinnikkäästä journalismista. Pienissä toimituksissa jokaisella on valtavan tärkeä rooli. Työ paikallislehdessä vaatii hyvin monipuolista osaamista, kun juttujen skaala vaihtelee kunnallisen päätöksenteon seuraamisesta kiehtoviin henkilötarinoihin. Kun tuloksena on oman alueen lukijalle merkityksellistä journalismia, olemme onnistuneet”, Aamulehden toimituspäällikkö Riina Nevalainen sanoo.

Nevalainen vastaa myös Sanoma Media Finlandin Pirkanmaan paikallislehtien operatiivisesta toiminnasta.

”Olemme viimeisen parin vuoden aikana luoneet uudenlaisen Pirkanmaan toimitusyhteisön, johon kuuluvat sekä paikallismediat että Aamulehti. Vaikka paikallislehtien sydämiä ovat itseoikeutetusti kotitoimitukset esimerkiksi Nokialla ja Jämsässä, mukana tekemisessä ovat myös verkon päivystyksestä vastaava Pirkanmaan deski ja taitosta huolehtiva yhteinen designtiimi. Yhteistyö on tiivistä ja toimivaa”, Nevalainen kertoo.

Jämsän Seutu sai palkintoperusteluissaan kiitosta kantaa ottavista ja lukijoita herättelevistä jutuistaan. Tuomaristo mainitsi myös, että laajojenkin yhteiskunnallisten haasteiden käsittely on erinomaisesti lokalisoitua.

”Tunnelma on iloinen. Tuntuu hienolta, että ahkera työ on huomioitu. Jämsän Seudun toimituksen reaktiokyky ja journalistinen kunnianhimo näkyy erityisesti verkkosivuillamme, mutta myös painetun lehden lukupaketteina. Tästä kokonaisuudesta voi hyvästä syystä olla ylpeä”, Jämsän Seudun päätoimittaja Eija Ruoho sanoo.

Nokian Uutiset sai tuomaristolta kehuja muun muassa verkkolehden selkeästä yleisilmeestä, onnistuneesta värien käytöstä ja sommittelusta. Verkkolehti myös päivittyy kiitettävän taajaan.

”Olen todella ylpeä toimituksestamme ja työstämme, jota teemme kunnianhimoisesti joka päivä. Tunnustus tuntuu arvokkaalta asialta. Kulunut vuosi on ollut monella tavalla erikoinen ja raskas. Koronapandemia, rajoitukset, etätyö, Ukrainan sota ja yleinen maailmantilanne on heijastunut kaikkien työhön – niin myös meidän työhömme. Siitä huolimatta olemme mielestäni tehneet hyvää paikallisjournalismia nokialaisille lukijoillemme”, Nokian Uutisten päätoimittaja Minna Ohtamaa sanoo.

Voittajat julkistettiin Joensuussa torstaina järjestetyillä Uutismedian liiton Suurilla lehtipäivillä. Kilpailun kahteen sarjaan osallistui yhteensä 70 lehteä.

Vuoden paikallismedia 1-päiväiset 2022:

1. Perhonjokilaakso
2. Uutis-Jousi
3. Jämsän Seutu

Vuoden paikallismedia 2+-päiväiset 2022:

1. Västra Nyland
2. Raahen Seutu
3. Nokian Uutiset