Sanoma Oyj, pörssitiedote, 21.6.2022 klo 16.30

Sanoman osakkeenomistajien nimitystoimikunnan kokoonpano

Sanoma Oyj:n varsinainen yhtiökokous 7.4.2022 päätti osakkeenomistajien nimitystoimikunnan perustamisesta. Nimitystoimikunnan tarkoituksena on valmistella hallituksen jäsenten lukumäärään, valintaan ja palkitsemiseen liittyvät ehdotukset varsinaiselle yhtiökokoukselle.

Osakkeenomistajien nimitystoimikunta koostuu korkeintaan neljästä jäsenestä. Jäsenet edustavat Sanoman neljää suurinta osakkeenomistajaa, jotka määräytyvät Euroclear Finland Oy:n ylläpitämän osakasluettelon perusteella yhtiökokousta edeltävän toukokuun 31. päivän tilanteen mukaisesti. Neljä suurinta osakkeenomistajaa ovat Jane ja Aatos Erkon säätiö, Antti Herlin (sekä suoraan että epäsuorasti Holding Manutas Oy:n kautta), Robin Langenskiöld ja Rafaela Seppälä.

Sanoman osakkeenomistajien nimitystoimikuntaan on valittu seuraavat jäsenet:

  • Juhani Mäkinen, hallituksen varapuheenjohtaja, Jane ja Aatos Erkon säätiö
  • Antti Herlin, hallituksen puheenjohtaja, Holding Manutas
  • Robin Langenskiöld, Sanoman kolmanneksi suurin osakkeenomistaja
  • Rafaela Seppälä, Sanoman neljänneksi suurin osakkeenomistaja

Toimikunta on järjestäytymiskokouksessaan 21.6.2022 valinnut puheenjohtajakseen Juhani Mäkisen ja kutsunut Sanoman hallituksen puheenjohtajan Pekka Ala-Pietilän asiantuntijajäsenekseen. Nimitystoimikunta toimittaa yhtiön hallitukselle ehdotuksensa vuoden 2023 varsinaiselle yhtiökokoukselle 16.1.2023 mennessä.

Lisätietoja
Kaisa Uurasmaa, sijoittajasuhde- ja yritysvastuujohtaja, puh. 040 560 5601

Sanoma

Sanoma on innovatiivinen ja ketterä oppimisen ja median yhtiö, jolla on vaikutus miljoonien ihmisten elämään joka päivä. Vastuullisuusstrategiamme avulla vahvistamme positiivista vaikutustamme yhteiskuntaan ja minimoimme ympäristöjalanjälkeämme. Olemme sitoutuneet YK:n kestävän kehityksen periaatteisiin ja allekirjoittaneet YK:n Global Compact −aloitteen.

Oppimisen tuotteemme ja palvelumme auttavat opettajia kehittämään lasten taitoja niin, että jokainen saavuttaisi parhaat mahdolliset oppimistulokset. Tarjoamme painettuja ja digitaalisia oppimateriaaleja sekä digitaalisia oppimis- ja opetusalustoja ala- ja yläkouluihin sekä toiselle asteelle. Haluamme kasvattaa liiketoimintaamme.

Mediamme Suomessa tarjoavat riippumatonta journalismia ja kiinnostavaa viihdettä tulevillekin sukupolville. Ainutlaatuinen monikanavainen portfoliomme mahdollistaa kumppaneillemme markkinoiden laajimman peiton ja vaikuttavimmat markkinointiratkaisut.

Nykyään toimimme yhdessätoista Euroopan maassa ja työllistämme yli 5 000 ammattilaista. Vuonna 2021 liikevaihtomme oli n. 1,25 miljardia euroa ja operatiivinen liikevoittoprosentti ilman hankintamenojen poistoja 15,8 %. Sanoman osake on listattu Nasdaq Helsingissä. Lisätietoja osoitteessa sanoma.com/fi.