Sanoma Oyj:n osake on sisällytetty Nasdaq OMX Sustainability Finland ‑indeksiin 1.12.2022 alkaen. Tätä ennen Sanoma oli saanut Prime C+ ‑tason ISS ESG Corporate Rating ‑luokituksen. Luokitus myönnettiin tunnustuksena Sanoman systemaattisesta ESG-asioiden (ympäristövastuun, sosiaalisen vastuun ja hyvän hallintotavan) kehityksestä, ja se ylittää alakohtaisen rajan. Tämä tarkoittaa, että Sanoma täyttää kunnianhimoiset absoluuttiset ESG-vaatimukset ja sen suoriutuminen on luokiteltu toimialan ylimpään kymmenykseen. ISS mainitsi erityisesti Sanoman hyvän hallintotavan, liiketoimintaetiikan sekä henkilöstöön ja toimitusketjuun liittyvät käytännöt.

”Viime vuosina olemme keskittyneet vastuullisuustyön, läpinäkyvyyden ja raportoinnin strategiseen kehittämiseen, mikä näkyy myös ESG-luokitustemme paranemisena. Vaikka vastuullisuuden kehittäminen on jatkuva prosessi, olemme iloisia näistä tuloksista ja yhtiömme sisällyttämisestä Nasdaq OMX Sustainability Finland ‑indeksiin. Tämä osoittaa, että teemme oikeita asioita, ja aiomme jatkaa toimintaamme vastuullisuusstrategiamme mukaisesti”, sanoo Sanoman sijoittajasuhde- ja yritysvastuujohtaja Kaisa Uurasmaa.

Useiden ESG-luokitusten mukaan Sanoma on yksi oppimis- ja media-alan johtavista yrityksistä ESG-riskien ja ‑mahdollisuuksien hallinnassa. ESG-asioissa Sanomasta on tehty seuraavat riippumattomat luokitukset: MSCI ESG Rating, Sustainalytics Risk Rating sekä ISS ESG Rating ja Governance QualityScore. CDP:n vuoden 2021 ilmastonmuutos- ja metsäarvioinneissa Sanoma saavutti B-luokituksen asteikolla A–D-. Upright Projectin nettovaikutusmallin mukaan Sanomalla on myös erittäin positiivinen nettovaikutus yhteiskuntaan. Lue lisää Sanoman vaikutuksista ja ESG-luokituksista täältä.

Nasdaq OMX Sustainability Finland ‑indeksit on kehitetty vastuullista sijoittamista varten, ja Nasdaq laskee niitä yhteistyössä johtavan ESG-tutkimus- ja -palveluyrityksen ISS:n kanssa. Indeksit koostuvat ESG-tuloksiltaan parhaiksi arvioiduista yrityksistä, ja ne on myös oikaistu vapaasti vaihdettavissa olevan osakekannan (free float) mukaan ja arvioitu likviditeetin kannalta sijoituskelpoisuuden varmistamiseksi.

Lisätietoja
Kaisa Uurasmaa, sijoittajasuhde- ja vastuullisuusjohtaja, puh. 040 560 5601

Sanoma
Sanoma on innovatiivinen ja ketterä oppimisen ja median yhtiö, jolla on vaikutus miljoonien ihmisten elämään joka päivä. Vastuullisuusstrategiamme avulla vahvistamme positiivista vaikutustamme yhteiskuntaan ja minimoimme ympäristöjalanjälkeämme. Olemme sitoutuneet YK:n kestävän kehityksen periaatteisiin ja allekirjoittaneet YK:n Global Compact −aloitteen.

Oppimisen tuotteemme ja palvelumme auttavat opettajia kehittämään lasten taitoja niin, että jokainen saavuttaisi parhaat mahdolliset oppimistulokset. Tarjoamme painettuja ja digitaalisia oppimateriaaleja sekä digitaalisia oppimis- ja opetusalustoja ala- ja yläkouluihin sekä toiselle asteelle. Haluamme kasvattaa liiketoimintaamme.

Mediamme Suomessa tarjoavat riippumatonta journalismia ja kiinnostavaa viihdettä tulevillekin sukupolville. Ainutlaatuinen monikanavainen portfoliomme mahdollistaa kumppaneillemme markkinoiden laajimman peiton ja vaikuttavimmat markkinointiratkaisut.

Nykyään toimimme kahdessatoista Euroopan maassa ja työllistämme yli 5 000 ammattilaista. Vuonna 2022 liikevaihtomme oli n. 1,3 miljardia euroa ja operatiivinen liikevoittoprosentti ilman hankintamenojen poistoja 14,6 %. Sanoman osake on listattu Nasdaq Helsingissä. Lisätietoja osoitteessa sanoma.com/fi.