Torstaisin ilmestyvä kaupunkilehti Moro on vastedes entistä vahvemmin osa Aamulehden tilausta sekä painettuna että verkossa. Moron läheinen suhde yhteisöönsä säilyy, ja paikallinen mainostaja tavoittaa kohderyhmänsä entistäkin paremmin myös digitaalisesti. Muutos ei vaikuta Moron journalistiseen sisältöön eikä henkilöstöön. Moron toimitus jatkaa työtään tuttuun tapaan lähellä lukijoita.

Torstaisin ilmestyvä kaupunkilehti Moro on jatkossa entistä vahvemmin osa Aamulehden tilausta. Aamulehden tilaajat saavat Moron kotiinsa lehden välissä kuten ennenkin, mutta ilmaisjakelu Tampereen ja ympäryskuntien kotitalouksiin sekä kauppojen lehtitelineissä päättyy vuodenvaihteessa.

Muutos ei vaikuta Moron journalistiseen sisältöön, ilmestymiseen tai henkilöstöön. Moron toimitus jatkaa työtään tuttuun tapaan tuottaja Jari Myllärin johdolla läheisessä suhteessa tamperelaiseen ja pirkanmaalaiseen yhteisöönsä.

Tammikuusta 2023 alkaen Moro jaetaan torstaisin vain Aamulehden tilaajille painetun lehden välissä. Moron näköislehti sisältyy Aamulehti Digi -tilaukseen, ja verkossa Moron jutut löytyvät tuttuun tapaan osoitteesta aamulehti.fi/moro. Moron löytää painetun lehden välistä myös irtonumeromyynnissä kauppojen ja kioskien lehtihyllyistä.

Keväällä 2022 toteutetun markkinatutkimuksen mukaan 85 prosenttia Aamulehden tilaajista lukee aina myös Moron, ja lehteen liitetään lähes pelkästään positiivisia mielikuvia: Moro on lukijoiden kuvailemana erityisesti paikallinen, mielenkiintoinen, ajankohtainen ja viihdyttävä.

”Moro on kansallisesti tunnettu kaupunkilehti-instituutio ja journalismin läheisyyden pioneeri. Sillä on tutkitustikin paikkansa pirkanmaalaisten sydämessä. Tämä pysyy. Lehden tuttu konsepti ja poikkeuksellisen läheinen kiinnostus lukijan ja kaupungin arkea kohtaan säilyvät, vain jakelu muuttuu”, sanoo Aamulehden vastaava päätoimittaja Jussi Tuulensuu.

Moron mainostajille on luvassa uusia, entistä vaikuttavampia ratkaisuja.

”Painettu Moro on johtava kaupunkilehti, joka tavoittaa viikoittain suuren määrän pirkanmaalaisia ja on siksi tärkeä mainospaikka monelle paikalliselle yrittäjälle. Uutismedian kulutus on digitalisoitunut nopeasti, ja toisaalta kaikkien ilmaisjakeluiden tavoittavuus on heikentynyt kotitalouksien mainoskieltojen vuoksi. Siksi tarjoamme vastedes Moron alueellisen mainostajan tarpeisiin myös uusia kohdennettavia ja tehokkaita monikanavaisia tuotteita, joissa hyödynnämme Suomen tavoittavinta digiverkostoamme”, sanoo Sanoman uutismedian kaupallisista ratkaisuista vastaava johtaja Pietari Korhonen.

”Kylän paras kaupunkilehti Moro on ja pysyy lähellä lukijaansa. Moro jatkaa meidän kaikkien ilahduttamista sekä jutuillaan että tempauksillaan”, sanoo vastaava päätoimittaja Jussi Tuulensuu.

 

Lisätiedot: Jussi Tuulensuu, Aamulehden vastaava päätoimittaja, jussi.tuulensuu@aamulehti.fi, puh. 0400707413