Minna Ohtamaa aloitti Nokian Uutisten päätoimittajana lokakuussa 2021. Kuva: Eriika Ahopelto / Aamulehti

Vuoden 2022 Paikallismediakilpailun loppusuoralle on valittu kummastakin kilpailusarjasta viisi lehteä. Sanoman paikallismedioista kerran viikossa ilmestyvien lehtien kärkiviisikossa kisaa Jämsän Seutu ja kahdesti tai useammin viikossa ilmestyvien sarjassa Nokian Uutiset.

"On hieno suoritus päästä kärkiviisikkoon. Kisassa on mukana todella hyviä lehtiä, mikä kertoo siitä, että Suomessa tehdään edelleen erittäin korkealaatuista paikallisjournalismia. Olen todella ylpeä toimituksestamme, ja toki tällainen tunnustus tuntuu hyvältä", sanoo Nokian Uutisten päätoimittaja Minna Ohtamaa.

"Jämsän Seudun finaalipaikka on kovalla työllä ansaittu; toimittajamme ovat ripeitä ja uutisnälkäisiä ammattilaisia, minkä ansiosta verkkosivuillamme uutisointi on terävää ja keskustelu vilkasta. Viikon printtilukupaketissa oikeuksiinsa pääsevät hyvät kuvat ja pitkät lukujutut. Jämsän Seudun lisäksi pieni toimituksemme tekee myös kaupunkilehti Vekkaria. Hienoa, että arjen puurtaminen tulee näkyväksi. Kiitos työkavereille!" sanoo Jämsän Seudun, Suur-Keuruun ja KMV-lehden päätoimittaja Eija Ruoho.


Jämsän Seudun lisäksi päätoimittaja Eija Ruohon hyppysissä ovat Suur-Keuruu, KMV-lehti sekä kaupunkilehti Vekkari.

Voittajat, Vuoden 2022 paikallismediat, julkistetaan 10. marraskuuta Suurilla Lehtipäivillä Joensuussa. Lehtien kolmen kärjen lisäksi palkitaan parhaat paikallislehtijutut kahdessa sarjassa.

"Kovatasoinen Paikallismediakilpailu oli tänä vuonna entistäkin tasaisempi. Erot lehtien välillä ovat pieniä, ja tuomaristo joutuikin kovan paikan eteen. Finalisteiksi valittiin lehdet, joissa painettu lehti ja verkkopalvelu muodostavat tuomariston mielestä parhaan kokonaisuuden. Paikallismedialla on tärkeä rooli omassa yhteisössään ja lukijoidensa arjessa – kaikissa kanavissa", Uutismedian liiton järjestöpäällikkö Ilona Hannikainen kertoo.

Uutismedian liiton järjestämään Paikallismediakilpailuun voivat osallistua liiton jäsenlehdet. Tänä vuonna kilpailuun osallistui 70 lehteä. Tuomaroinnista vastasivat Jyväskylän yliopiston journalistiikan ja suomen kielen opiskelijat ohjaajinaan Lauri Haapanen ja Ville Manninen sekä päätoimittaja Mirja Linnemäki ja toimittaja Hanna Parhaniemi.

Tuomariston perustelut finaalipaikasta:

Jämsän Seutu: Visuaalisesti ja taitollisesti laadukas lehti miellytti tuomaristoa. Lehden jutut ovat monipuolisia ja onnistuneesti paikallisia. Sanoma Media Finlandin julkaisema Jämsän Seutu ilmestyy Keski-Suomessa Jämsässä ja Kuhmoisissa.

Nokian Uutiset: Selkeän ja tilavan yleisilmeen ansiosta lehti on helppolukuinen. Journalistinen sisältö on monipuolista ja kiinnostavaa. Sanoma Media Finlandin julkaisema Nokian Uutiset ilmestyy Pirkanmaalla Nokialla.

"Erityisen kivalta tuntuu se, että palkintoraati nosti kohdallamme esiin monipuolisen ja kiinnostavan journalismin. Siihen pyrimme joka päivä, ja on hienoa, että tekemisemme sai myös tunnustusta", Nokian Uutisten päätoimittaja Minna Ohtamaa sanoo.

Onnea ja menestystä finalisteille!

Lue myös:  "Sanoistaan täytyy vastata vaikka kauppajonossa" – Eija Ruoho on neljän paikallislehden päätoimittaja