Jaajo Linnonmaa.jpg

Yksitoista kertaa peräkkäin Vuoden radiojuontajana palkittu Jaajo Linnonmaa jättää radiotyöt tämän vuoden lopussa. Linnonmaan toistaiseksi viimeinen Aamulypsy kuullaan torstaina 22.12.

Päätöksen taustalla on halu viettää enemmän aikaa kotona kouluikäisten lastensa kanssa, ja erityisesti olla mukana lastensa arkiaamuissa. Linnonmaan mukaan päätös kypsyi tämän vuoden alussa, jolloin hän vietti kolme kuukautta isyysvapaalla.

”Isyysvapaalla sain syödä aamiaista yhdessä lapsien kanssa ja kuulla, mitä kivaa koulussa on luvassa. Sitten vein heidät kouluun, tapasin luokkakavereita, opettajia, luokkakaverien vanhempia ja pääsin ikään kuin kokonaan uuteen maailmaan mukaan. Minuun iski hetkellinen suru, kun ymmärsin, että aamuradion takia tämä kaikki jää minulta kokematta. Kun 2011 jäin edellisen kerran pois radiosta, niin itkin viimeisessä lähetyksessä lohduttomasti. Silloin en ollut varma oliko päätökseni oikea. Nyt olen ja olen todella onnellinen, että tämä hieno matka päättyy näin”, Linnonmaa kertoo.

Aamulypsyssä on joulukuussa luvassa paljon mielenkiintoista erikoisohjelmaa. Jaajo Linnonmaan viimeisinä päivinä studioon saadaan tärkeitä hahmoja Lypsy-vuosien varrelta: mm. Anni IhamäkiJuha VuorinenJuha Perälä sekä tietenkin Hovimuusikko Ilkka.

Janni Hussi ja Tuukka Ritokoski jatkavat Lypsyssä entiseen malliin. Aamulypsyn uudistuksista kerrotaan lisää myöhemmin.

Aamulypsyn taival käynnistyi jo vuonna 2006. Tuoreet kuuntelijaluvut todistavat, että joka vuosi vuodesta 2014 lähtien Suomen suosituimmaksi radio-ohjelmaksi Radiogaalassa valittu Aamulypsy on edelleen Suomen kuunnelluin aamuohjelma.

Tuoreet Finnpanelin Kansallisen radiotutkimuksen luvut kertovat, että edellisen kolmen kuukauden kuulijamittauksessa (8–10/2022) Aamulypsy on aamukuuntelussa 9+-kohderyhmässä tavoittavuudessa ykkösenä, ja ydinkohderyhmässään 25–54-vuotiaat ylivoimainen ykkönen sekä tavoittavuuden että kaupallisen kuunteluosuuden osalta.