Ruudussa nähdään vuoden aikana yli 4 000 suoraa urheilulähetystä, joista valtaosa on kotimaista urheilua. ”Kotimaisessa urheilussa on tärkeää pitkäjänteinen ja kokonaisvaltainen kehittäminen yhdessä seurojen ja liittojen kanssa”, Tuomas Saarela sanoo.

Tuomas Saarela on aloittanut Nelonen Median urheilun oikeuksista ja tuotannoista vastaavana urheilupäällikkönä. Kuva: Samuli Pulkkinen

Tuomas Saarela on nimitetty 1. maaliskuuta alkaen Nelonen Median urheilun oikeuksista ja tuotannoista vastaavaksi urheilupäälliköksi. Saarela on aiemmin vastannut Nelonen Medialla kotimaisista urheilutuotannoista.  

”Urheilu on erittäin tärkeä osa Nelonen Median Total TV-toimintaa. Olemme kehittäneet viime vuosina lajiportfoliotamme aktiivisesti ja onnistuneesti. Voikin sanoa, että Ruutu on ottanut todella paikkansa kotimaisen palloilun kotina”, Tuomas Saarela toteaa. 

Ruudun tarjontaan kuuluvat laajat kokonaisuudet kotimaista palloilua. Esimerkiksi jalkapallon osalta pakettiin kuuluvat Veikkausliiga, Subway Kansallinen Liiga, Ykkönen, Suomen Cup ja Liigacup. Lisäksi kotimaisen urheilun fanit pääsevät nauttimaan palloilulajien miesten ja naisten pääsarjoista niin koripallossa, salibandyssa kuin lentopallossa. Unohtamatta tietystikään huippusuositun kansallislajimme pesäpallon Superpesistä ja uutta tulokasta Ykköspesistä.  

Urheilun suosio Ruudussa on suurempaa kuin koskaan, mutta lajien kokonaisvaltainen kasvaminen ei kuitenkaan tapahdu silmänräpäyksessä. Saarela peräänkuuluttaa yhteistyön voimaa. 

”Kotimaisessa urheilussa on tärkeää pitkäjänteinen ja kokonaisvaltainen kehittäminen yhdessä seurojen ja liittojen kanssa. Haluamme tehdä tiivistä yhteistyötä kotimaisen urheilun kasvattamiseksi”, Saarela sanoo. 

Ruudussa nähdään vuoden aikana yli 4 000 suoraa urheilulähetystä, joista valtaosa on kotimaista urheilua. Lähetykset keräävät vuosittain jopa yli 18 miljoonaa käynnistyskertaa. Myös Nelonen Median vapaasti katsottavilla kanavilla nähdään maistiaisia urheilutarjonnasta, esimerkiksi koripallon maajoukkueen Susijengin otteluita.  

Tuleva kevät on penkkiurheilijan juhlaa. Luvassa on muun muassa kotimaisten sisälajien pudotuspelihuipennukset ja kesälajien startit. Kevät tulee siis olemaan täynnä isoja otteluja ja suuria tunteita fanien iloksi. 

”Katsojat paikan päällä stadioneilla ja areenoilla ovat Nelonen Medialle yhtä tärkeitä kuin katsojat Ruudun äärellä”, Tuomas Saarela muistuttaa.

 

Nelonen Media on Suomen johtava viihdetalo, joka keskittyy videoon, audioon ja tapahtumiin. Nelonen Mediaan kuuluvat tv-kanavat Nelonen, Hero, Jim, Liv ja Ruutu, radiokanavat Radio Suomipop, Radio Rock, Loop, HitMix, Aito Iskelmä, Me Naiset Radio, Helmiradio, Groove FM, Kantriradio ja Supla. Tapahtumia Nelonen Medialla on lukuisia, suurimpina Suomipop-festivaali, Rockfest ja Tikkurila-festivaali. Myös musiikkiyhtiö Kaiku Entertainment on osa Nelonen Mediaa.