Aku Ankka omistautuu ensi viikolla jalkapallolle, kun lehdessä ilmestyy EM-turnaukseen osallistuvien maiden tähtipelaajien suunnittelema sarja.

”Tämän lehden johtosarja Voittoon vaikka väkisin toteutettiin poikkeuksellisen upealla tavalla, kun yhdistimme Saksan, Ruotsin, Tanskan ja Norjan toimitusten kanssa voimamme ja pyysimme jokaisen maan kirkkaimman tähtipelaajan auttamaan meitä sarjan suunnittelussa”, Aku Ankan päätoimittaja Aki Hyyppä kertoo.

Tarinassa futishulluus on vallannut lähikaupungit, kun Hanhivaarassa järjestetään pian kansainvälinen naisten jalkapalloturnaus. Kaikkien harmiksi ottelu uhkaa peruuntua, kun Eripuran kaksoset saapuvat paikalle ja ilmoittavat, että Ankallispuiston tilalle aiotaan rakentaa liikenneympyrä. Kiista päätetään ratkaista pelaamalla ja höntsääjät saavat yllätyksekseen avukseen futistähtiviisikon.

Suomen maajoukkueen Helmareiden Linda Sällström edusti suunnittelussa Suomea.

”Valmiista tarinasta tuli tosi hauska, ja kaikkien pelaajien persoonallisuus tuli kivasti esiin. Pelirituaalit ja pienet omalaatuisuudet istuivat hyvin osaksi sarjaa”, Sällström kertoo.

Voittoon vaikka väkisin -sarjan ideointiin osallistuivat lisäksi Carolina Seger (Ruotsi), Alexandra Popp (Saksa), Caroline Graham Hansen (Norja) ja Pernille Harder (Tanska).

Aki Hyyppä kysyi Linda Sällströmiltä kaksi tärkeää kysymystä:

Millaiset Aku Ankka -muistot sinulla on?

”Kun olin pieni, meille tuli Kalle Anka, joka ilmaantui postilaatikkoon oliko se keskiviikkoisin vai torstaisin. Pikkusiskoni kanssa meillä oli aina hirveä kisa kiiruhtaa kotiin nappaamaan lehti ensimmäisenä. Mökille otettiin mukaan hirveä nippu Akkareita, ja niitä sitten luettiin aurinkotuolissa tai itse rakennetussa majassa.”

Millä mielellä odotat EM-turnausta?

”Kutkuttava odotus päättyy onneksi vihdoinkin! Vaikka meille arvonnassa lankesikin oikea kuolemanlohko, uskon Helmareiden yllätysmahdollisuuksiin. Jos vastustajat vähänkin sortuvat aliarvioimaan meitä, mahdollisuuksia on vaikka mihin. Meillä on tiivis puolustus, ja sähäköillä vastahyökkäyksillä pääsemme tuikkaamaan tarvittavat maalit – tarvittaessa vaikka nenällä niin kuin Amanda Rantanen karsinnoissa Skotlantia vastaan. Varsinainen Aku Ankka -maali!”

Aku Ankan jalkapallospesiaali ilmestyy 6. heinäkuuta.

Helmareiden EM-kisojen alkulohkon ohjelma:

8.7.2022 Espanja–Suomi

12.7.2022 Tanska–Suomi

16.7.2022 Suomi–Saksa

Avausottelu Englanti–Itävalta pelataan 6.7.2022.

Lisätiedot ja kuvapyynnöt: Aku Ankan päätoimittaja Aki Hyyppä, p. 040 739 4978

Sanoma Media Finland on Suomen monikanavaisin mediatalo. Tarjoamme tietoa, elämyksiä ja viihdettä niin sanoma- ja aikakauslehdissä, televisiossa, radiossa, verkossa kuin mobiilissakin ja tavoitamme päivittäin lähes kaikki suomalaiset. Sanoma Media Finland on osa Sanomaa, joka on kuluttajamedian ja oppimisen eurooppalainen edelläkävijä.