Seuraamme tilannetta Ukrainassa syvästi huolestuneina. Sanoma ilmoitti tänään lahjoituksesta Punaisen Ristin humanitaariselle avulle Ukrainassa. Sanoma on käynnistänyt lisäksi useita paikallisia projekteja ja etsii jatkossakin tapoja tukea avustustyötä ja tarjota konkreettista apua.

Sanoma tukee Punaista Ristiä sodan uhrien auttamiseksi. Punainen Risti jakaa perustarvikkeita kuten ruokaa, lääkkeitä ja suojaa sekä lähettää avustustyöntekijöitä Ukrainan sodan konfliktialueille.

Lisäksi Sanoma Learning -yhtiöt ympäri Eurooppaa tukevat sodan uhreja lukuisten paikallisten aloitteiden kautta, ja etsimme keinoja auttaa opetusalan tuntemuksen ja oppimateriaalien kautta myös pidemmällä aikavälillä. Sota on erityisen lähellä henkilöstöämme Puolassa, jossa sijaitsee yksi suurimmista oppimisalan yhtiöistämme, Nowa Era. Sen työntekijät auttavat pakolaisia esimerkiksi tarjoamalla majoitusta, ja yhtiö tarjoaa työntekijöilleen mahdollisuuden vapaaehtoistyöhön. Nowa Era tekee myös yhteistyötä paikallisen järjestön kanssa jakaakseen lapsille ukrainankielisiä kirjoja erityisesti Puolan itäosissa. Suomessa Sanoma Pro valmistelee Oppi&Ilo -tuotelahjoitusta Suomeen saapuville perheille.

Sanoma Media Finland tekee lahjoituksen ukrainalaisen Gazeta Wyborcza -säätiön perustamalle mediasäätiölle, joka tukee paikallista mediaa ja toimittajia sodan keskellä. Toimituksilla on keskeinen rooli luotettavan tiedon välittäjänä kriisin aikana. Helsingin Sanomilla (HS) ja Ilta-Sanomilla on toimittajia ja kuvaajia paikan päällä. HS on avannut kaikille lukijoille pääsyn keskeisen Ukraina-uutissisällön äärelle, jotta luotettava tieto on mahdollisimman monen saatavilla. HS Lasten Uutiset on tehnyt artikkeleita Ukrainan sodan selittämiseksi lapsille.

Lisäksi Media Finland on päättänyt lopettaa venäläisen paperin hankinnan ja tekee yhteistyötä vakiintuneiden avustusjärjestöjen kanssa heidän keräyskampanjoiden näkyvyyden varmistamiseksi digitaalisessa mainonnassa. Ilta-Sanomat teki viime perjantaina (4.3.2022) teemalehden Ukrainan auttamisesta. Lehden irtonumeromyynnin tuotosta puolet jaettiin SPR:n, Unicefin, Kirkon Ulkomaanavun ja Pelastakaa lapset -järjestön kesken.

Sanoma tekee alueella toimivien ja vakiintuneiden avustusjärjestöjen kanssa yhteistyötä heidän keräyskampanjoidensa näkyvyyden varmistamiseksi. Tällä hetkellä Sanoman uutissivustoilla Ukrainan-uutisten yhteydessä näkyvät Suomen Punaisen Ristin, Unicefin, Kirkon Ulkomaanavun, Pelastakaa Lapset -järjestön, World Visionin ja UN Womenin kampanjat.

Ajatuksemme ovat kaikkien sodasta kärsivien puolella.

#StandWithUkraine

Kuva: Rio Gandara / HS

Lisätietoja
Kaisa Uurasmaa, sijoittajasuhde- ja yritysvastuujohtaja, p. 040 560 5601

Sanoma
Sanoma on innovatiivinen ja ketterä oppimisen ja median yhtiö, jolla on vaikutus miljoonien ihmisten elämään joka päivä. Vastuullisuusstrategiamme avulla vahvistamme positiivista vaikutustamme yhteiskuntaan ja minimoimme ympäristöjalanjälkeämme. Olemme sitoutuneet YK:n kestävän kehityksen periaatteisiin ja allekirjoittaneet YK:n Global Compact −aloitteen.

Oppimisen tuotteemme ja palvelumme auttavat opettajia kehittämään lasten taitoja niin, että jokainen saavuttaisi parhaat mahdolliset oppimistulokset. Tarjoamme painettuja ja digitaalisia oppimateriaaleja sekä digitaalisia oppimis- ja opetusalustoja ala- ja yläkouluihin sekä toiselle asteelle. Haluamme kasvattaa liiketoimintaamme.

Mediamme Suomessa tarjoavat riippumatonta journalismia ja kiinnostavaa viihdettä tulevillekin sukupolville. Ainutlaatuinen monikanavainen portfoliomme mahdollistaa kumppaneillemme markkinoiden laajimman peiton ja vaikuttavimmat markkinointiratkaisut.

Nykyään toimimme yhdessätoista Euroopan maassa ja työllistämme yli 5 000 ammattilaista. Vuonna 2021 liikevaihtomme oli n. 1,25 miljardia euroa ja operatiivinen liikevoittoprosentti ilman hankintamenojen poistoja 15,8 %. Sanoman osake on listattu Nasdaq Helsingissä. Lisätietoja osoitteessa sanoma.com/fi.