Kuva: Kaisa Ylhäinen

Multimediatoimittajana Janakkalan Sanomissa useamman vuoden toiminut Veera Visapää, 37, on valittu lehden päätoimittajaksi. Visapäällä on aiempaa työkokemusta sekä viestinnän että journalismin puolelta. Hän on työskennellyt muun muassa Iltalehdessä, Hämeen Sanomissa sekä Greenpeacen tiedottajana. Visapää valmistui yhteiskuntatieteiden maisteriksi Tampereen yliopiston tiedotusopin linjalta vuonna 2013.

”Odotan todella innolla uutta rooliani. Uskon, että tänä kaiken etäelämisen aikana paikallislehdellä on tärkeä rooli tuoda oman asuinalueen ihmisiä ja tapahtumia lähelle lukijoita”, Visapää sanoo.

Journalismissa Veera Visapäälle on tärkeää sen palvelurooli. Hän haluaa tuottaa ihmisille tarvittavaa tietoa ympäröivästä yhteiskunnasta. Paikallislehdellä on selkeästi oma paikkansa tällaisen informaation tarjoamisessa.

”Ainoastaan paikallislehti pystyy syvällisesti pureutumaan tietyn alueen ruohonjuuritason asioihin ja seuraamaan tiiviisti pitkiä linjoja esimerkiksi kunnallisessa päätöksenteossa”, hän sanoo.

 

Visapää on kotoisin Lahdesta ja asuu Hämeenlinnassa. Ennen Janakkalan Sanomissa aloittamistaan hän ei tuntenut Janakkalaa juurikaan.

”Vain Puuhamaan ja jäätelötehtaan verran”, hän kuvailee.

Janakkala on avautunut Visapäälle virkeänä kuntana, jossa tapahtuu kokoon nähden erityisen paljon kiinnostavia asioita. Sijainti pääradan varressa ja kasvukeskusten läheisyydessä selittävät sitä.

”Täällä on paljon ideoita ja toteuttamisvoimaa. Täällä on ihmisiä, jotka innostuvat ja tarttuvat toimeen. Myös kuntatasolla ollaan valmiita katsomaan eteenpäin.”

Visapään mielestä lehden täytyy aina kehittyä. Hän pitää tärkeänä, että uutisten avulla kuntalaiset voivat olla perillä kunnan menosta ja ottaa kantaa heitä koskeviin asioihin.

Visapää haluaa myös kehittää lehden verkkosisältöä. Esimerkiksi live-lähetykset kiinnostavat tuoretta päätoimittajaa. Aiheiden puolesta erityisesti ihmisten ja paikallisten ilmiöiden nostaminen on Visapäälle tärkeää.