Sanoman paikallismediat Sydän-Satakunta, Suur-Keuruu ja KMV-lehti ovat päässeet loppusuoralle vuoden 2021 Paikallismediakilpailussa.

Sydän-Satakunta on viiden parhaan joukossa kerran viikossa ilmestyvien lehtien sarjassa. Kokemäen alueella ilmestyvä lehti on osa Sanoman Satakunnan yhteistoimitusta. Paikallismediakilpailun kahden sarjan kärkikymmenikössä on peräti kolme Satakunnan alueella ilmestyvää paikallislehteä.

"Viime vuoden voiton jälkeen jännitimme tietysti kovin, olemmeko kärkikahinoissa myös tänä vuonna. Tuli mukava tunne, kun kärkiviisikko julkistettiin. Kai tämä kertoo siitä, että lehden laatu on hyvällä tasolla pysyvämminkin. Kiitokset siitä Sydän-Satakunnan toimittajille ja tietysti koko Satakunta-toimitukselle", sanoo päätoimittaja Timo Simula.

Suur-Keuruu ja KMV-lehti puolestaan ovat viiden kärjessä kahdesti tai useammin viikossa ilmestyvien lehtien sarjassa. Lehdet ovat osa Pirkanmaan ja lähiseudun Sanoman alueellista toimitusyhteistyötä, johon kuuluu Aamulehti ja useita paikallismediabrändejä. Suur-Keuruu ilmestyy Keuruulla, Multialla ja Petäjävedellä Keski-Suomessa, KMV-lehti Pirkanmaan puolella Mänttä-Vilppulassa ja Juupajoella. Molempia lehtiä luotsaa päätoimittaja Eija Ruoho.

"Kiitos kuuluu meidän toimittajille, jotka ovat viime aikojen monissa muutostilanteissa pystyneet säilyttämään tuntuman lukijoiden arkeen. Paikallismedialle pienetkin uutiset ovat suuria, ja ihmisten tarinat tärkeitä. Hienoa, että verkkopalvelumme ja painettu lehti koetaan hyväksi kokonaisuudeksi", päätoimittaja Eija Ruoho sanoo.

Uutismedian liiton järjestämän Paikallismediakilpailun voittajat julkistetaan 11. marraskuuta Suurilla Lehtipäivillä Seinäjoella. Lehtien kolmen kärjen lisäksi palkitaan parhaat paikallislehtijutut kahdessa sarjassa.

"Kovatasoinen Paikallismediakilpailu oli tänä vuonna entistäkin tasaisempi. Erot lehtien välillä ovat pieniä, ja tuomaristo joutuikin kovan paikan eteen. Finalisteiksi valittiin lehdet, joissa painettu lehti ja verkkopalvelu muodostavat tuomariston mielestä parhaan kokonaisuuden. Paikallismedialla on tärkeä rooli omassa yhteisössään ja lukijoidensa arjessa – kaikissa kanavissa", Uutismedian liiton järjestöpäällikkö Ilona Hannikainen kertoo.

Uutismedian liiton järjestämään Paikallismediakilpailuun voivat osallistua liiton jäsenlehdet. Tänä vuonna kilpailuun osallistui 80 lehteä. Tuomaroinnista vastasivat Haaga-Helia ammattikorkeakoulun journalismin opiskelijat ohjaajinaan Reetta Nousiainen ja Sari Tiiro sekä päätoimittajat Nina Tuomikoski ja Timo Simula.