Sanoma on saanut kolmanneksi parhaimman arvosanan B CDP:n ilmastonmuutosluokituksessa. Luokitukset ovat välillä A ja D-. Lisäksi Sanoma nosti CDP-metsäluokituksensa C:stä B:hen.

”Taisteleminen ilmastokriisiä vastaan on yksi tämän päivän kriittisimmistä haasteista, joka vaikuttaa kaikkiin toimialoihin ja yhteiskuntiin. Vaikka Sanoman toimiala onkin vähähiilinen, velvollisuutenamme on minimoida tuotantoketjumme ympäristövaikutukset. Olen erittäin ylpeä Sanoman vastuullisuustyön kehittymisestä viime vuosina ja on upeaa nähdä, kuinka nämä teot näkyvät CDP-luokituksissa. Vasta viime vuonna saimme seitsemänneksi korkeimman arvosanan ilmastonmuutoksesta ja viidenneksi korkeimman arvosanan metsistä ja nyt olemme onnistuneet parantamaan kumpaakin luokitusta merkittävästi”, sanoo Kaisa Uurasmaa, Sanoman sijoittajasuhde- ja yritysvastuujohtaja.

CDP-arvosanat perustuvat Sanoman 2020 työhön ja tuloksiin. Vuonna 2021 Sanoma on vahvistanut entisestään ilmasto- ja vastuullisuustyötään. Sanoma julkisti päivitetyn vastuullisuusstrategiansa maaliskuussa 2021 ja sitoutui kesäkuussa 2021 asettamaan päästövähennystavoitteet Science Based Target initiative (STBi) -kriteerien mukaan. Sanoma liittyi myös YK Global Compactiin vuonna 2021, joka on maailman suurin yritysvastuun verkosto. Lisäksi Sanoma on sisällyttänyt YK:n kestävän kehityksen tavoitteet uuteen vastuullisuusstrategiaansa.

CDP (entinen Carbon Disclosure Project) on maailmanlaajuinen järjestö, joka arvioi vuosittain yritysten ympäristötyötä. Arvosanat perustuvat raportoinnin laajuuteen, ympäristöriskien tunnistamiseen ja hallitsemiseen sekä ympäristöjohtamisen parhaiden käytäntöjen noudattamiseen.

Lue lisää Sanoman ESG arvioinneista sekä Sanomasta vastuullisena sijoituksena täällä.

Lisätietoa

Kaisa Uurasmaa, sijoittajasuhde- ja yritysvastuujohtaja, puh. +358 40 560 5601

Sanoma

Sanoma on innovatiivinen ja ketterä oppimisen ja median yhtiö, jolla on vaikutus miljoonien ihmisten elämään joka päivä.

Oppimisen tuotteemme ja palvelumme auttavat opettajia kehittämään lasten taitoja niin, että jokainen saavuttaisi parhaat mahdolliset oppimistulokset. Tarjoamme painettuja ja digitaalisia oppimateriaaleja sekä digitaalisia oppimis- ja opetusalustoja ala- ja yläkouluihin sekä toiselle asteelle. Haluamme kasvattaa liiketoimintaamme Euroopassa.

Mediamme Suomessa tarjoavat riippumatonta journalismia ja kiinnostavaa viihdettä tulevillekin sukupolville. Ainutlaatuinen monikanavainen portfoliomme mahdollistaa kumppaneillemme markkinoiden laajimman peiton ja vaikuttavimmat markkinointiratkaisut.

Nykyään toimimme yhdessätoista Euroopan maassa ja työllistämme lähes 5 000 ammattilaista. Vuonna 2020 liikevaihtomme oli n. 1,1 miljardia euroa ja operatiivinen liikevoittoprosentti ilman hankintamenojen poistoja 14,7 %. Sanoman osake on listattu Nasdaq Helsingissä. Lisätietoja osoitteessa www.sanoma.com/fi.