Sanoma Oyj, lehdistötiedote, 27.5.2021, klo 13.30

Sanoma liittyi YK:n Global Compactiin, maailman suurimpaan vastuullisuusaloitteeseen

Sanoma vahvistaa vastuullisuussitoumuksiaan liittymällä YK:n Global Compactiin, maailman suurimpaan vastuullisuusaloitteeseen. Sanoma noudattaa jo toiminnassaan Global Compactin kymmentä ihmisoikeuksia, työelämää, ympäristöä ja korruptionvastaisuutta koskevaa periaatetta, jotka sisältyvät Sanoman eettisiin ohjeisiin. Äskettäin päivitetyn vastuullisuusstrategiansa mukaisesti Sanoma on myös sitoutunut edistämään yhdeksää seitsemästätoista YK:n kestävän kehityksen Agenda 2030 -tavoitteesta.

”Oppimisen ja median yhtiönä vastuullisuus on Sanoman liiketoiminnan ytimessä ja meillä on merkittävä vaikutus yhteiskuntaan joka päivä. Uskomme yhteistyön ja viestinnän voimaan ja liittymällä YK:n  vastuullisuusaloitteeseen sitoudumme jatkuvasti kehittämään vastuullisuuttamme yhdessä henkilöstömme, asiakkaidemme,  yhteistyökumppaneidemme ja muiden sidosryhmiemme kanssa”, sanoo Sanoman toimitusjohtaja Susan Duinhoven.  

YK:n Global Compact on maailman suurin yritysvastuualoite. Se tukee yritysten vastuullisuustyötä kannustamalla niitä sitoutumaan strategiassaan ja liiketoiminnassaan Global Compactin kymmeneen periaatteeseen. Se edistää myös YK:n Kestävän kehityksen tavoitteiden toteuttamista yrityksissä.  

Sanoma esittelee konsernin päivitetyn vastuullisuusstrategian, jonka tavoitteena on maksimoida Sanoman myönteinen vaikutus yhteiskuntaan ja minimoida ympäristövaikutukset virtuaalisessa vastuullisuuspäivässään 8.6.2021 kello 14.30. Kutsu tapahtumaan on saatavilla osoitteessa www.sanoma.com/fi/vastuullisuus.

Lisätietoja:

Kaisa Uurasmaa, sijoittajasuhde- ja yritysvastuujohtaja, puh. 040 560 5601

Sanoma

Sanoma on innovatiivinen ja ketterä oppimisen ja median yhtiö, jolla on vaikutus miljoonien ihmisten elämään joka päivä.

Oppimisen tuotteemme ja palvelumme auttavat opettajia kehittämään lasten taitoja niin, että jokainen saavuttaisi parhaat mahdolliset oppimistulokset. Tarjoamme painettuja ja digitaalisia oppimateriaaleja sekä digitaalisia oppimis- ja opetusalustoja ala- ja yläkouluihin sekä toiselle asteelle. Haluamme kasvattaa liiketoimintaamme Euroopassa.

Mediamme Suomessa tarjoavat riippumatonta journalismia ja kiinnostavaa viihdettä tulevillekin sukupolville. Ainutlaatuinen monikanavainen portfoliomme mahdollistaa kumppaneillemme markkinoiden laajimman peiton ja vaikuttavimmat markkinointiratkaisut.

Nykyään toimimme yhdessätoista Euroopan maassa ja työllistämme lähes 5 000 ammattilaista. Vuonna 2020 liikevaihtomme oli n. 1,1 miljardia euroa ja operatiivinen liikevoittoprosentti ilman hankintamenojen poistoja 14,7 %. Sanoman osake on listattu Nasdaq Helsingissä. Lisätietoja osoitteessa www.sanoma.com/fi.