Uutismedian liiton järjestämän Paikallismediakilpailun parhaimmisto palkittiin torstaina 11.11. Suurilla Lehtipäivillä Seinäjoella.

Kerran viikossa ilmestyvien paikallismedioiden sarjassa toiseksi sijoittui monipuolisella journalismillaan vaikutuksen tekevä, vahvasti paikallinen Sydän-Satakunta. Palkinnon perusteluissa kerrotaan, kuinka lehti tarjoaa lukijoilleen sisältöä historiasta henkilöjuttuihin, eikä se pelkää tarttua kiperiinkään aiheisiin. Raati antaa kiitosta myös Sydän-Satakunnan juttujen rytmityksestä ja visuaalisesta ilmeestä.

Sydän-Satakunta ilmestyy Satakunnassa Harjavallassa sekä Kokemäellä, Nakkilassa ja Euran Kiukaisissa. Lehden päätoimittaja on Timo Simula.

Vähintään kaksi kertaa viikossa ilmestyvien paikallislehtien sarjan kolmanneksi sijoittui  Suur-Keuruu. 

Palkintoperustelujenkin mukaan Suur-Keuruu on pirteä lehti, joka erottuu laadukkailla ja upeilla kuvilla. Juttujen kuvat ovat suuria ja värikkäitä, ja lehden visuaalinen ilme on myös kokonaisuutena onnistunut. Lisäksi Suur-Keuruu ansaitsee isot aplodit vuorovaikutuksesta lukijoiden kanssa.

Suur-Keuruu ilmestyy Keski-Suomessa Keuruulla sekä Multialla ja Petäjävedellä. Viiden parhaan joukkoon samassa sarjassa sijoittui lisäksi KMV-lehti. Molempia lehtiä luotsaa päätoimittaja Eija Ruoho.

"Palkintoraatikin nosti esiin Suur-Keuruun lukijasuhteen – se onkin meille se tärkein suhde, jonka on oltava kunnossa. Kiitos lehden menestyksestä kuuluu meidän koko joukkueelle, ei pelkästään Suur-Keuruun toimitukselle vaan myös Jämsän Seudun ja KMV-lehden tekijöille, joiden kanssa yhdessä tätä työtä tehdään. On hienoa, että voin luottaa tähän porukkaan sataprosenttisesti! Tunnustus tuntuu erityisen kivalta nyt, kun töitä on tehty pitkään hyvinkin poikkeuksellisissa olosuhteissa," päätoimittaja Ruoho sanoo.

"Hienosti toteutettu tarina ja upea esimerkki koskettavasta paikallislehtijutusta"


Paikallislehtijuttujen kilpailu oli jaettu kahteen sarjaan: 1. sarjassa arvioitiin tekstin, kuvan ja taiton kokonaisuutta, 2. sarjassa kilpailtiin tekstin voimalla.

Tekstisarjan toisen palkinnon sai Sydän-Satakunnan Arja Harjunmaa jutullaan "Se meni nopeammin kuin Estonia" (21.1.2021). Juttu kertoo harjavaltalaismiehestä, joka vajosi autoineen jään läpi Kokemäen Sääksjärveen.

Palkintoraati kuvaa juttua näin:

"Juttu etenee kuin jännitysnäytelmä. Hengenvaara saa lukijan haukkomaan henkeään ja pohtimaan, mitä itse ajattelisi samassa tilanteessa. Artikkeli on taitavasti kirjoitettu ja piirtää ilman krumeluureja vahvan mielikuvan haastatellusta ja tämän puolisosta. Tapahtumia, tilanteesta selviytymistä ja palautumista ei pilata adjektiivein, vaan lukija saa päätellä ne itse. Tämä on hienosti toteutettu tarina ja upea esimerkki koskettavasta paikallislehtijutusta."

Sydän-Satakunnan menestys sekä lehti- että juttusarjassa on päätoimittaja Timo Simulan mukaan osoitus siitä, että tiiviin yhteistyön tekeminen maakuntalehti Satakunnan Kansan kanssa ei uhkaa paikallislehden asemaa – vaan päinvastoin.

"Menestyimme kilpailussa jo toista vuotta peräkkäin. Pyrimme tekemään hyperlokaaleja juttuja, jotka kiinnostavat laajemminkin. Tässä olemme selvästi onnistuneet", päätoimittaja Simula sanoo.

Lämpimät onnittelut voittajille!

Katso kaikki Paikallismediakilpailun palkitut: