Kodin Kuvalehden voittajajuttua kiitettiin raikkaudesta, Yhteishyvän juttua pidettiin rohkeana kokeiluna. Suurelle Käsityölle numero 4 oli vuoden 2020 myydyin. 

Sanoma sai torstaina kolme palkintoa aikakausmedian Editkilpailussa. Vuoden myyvimmäksi aikakauslehtikanneksi valittiin Suuri Käsityö 4/2020. Kodin Kuvalehden Valmis maailmalle voitti Vuoden lifestylejuttu -palkinnon. Vuoden juttu asiakasmediassa on Yhteishyvän Dramaattinen ruokavuosi.

 

Vuoden myyvimmäksi aikakauslehtikanneksi valittiin Suuri Käsityö 4/2020.

Valintaa perusteltiin näin:

Suuri Käsityö 4/20 -lehden kannesta huokuu värikkyys, raikkaus ja ilo, joilla se erottuu edukseen irtonumerorivistössä. Pelkistetyt ja tyylikkäät otsikot täydentävät tätä mielikuvaa. Kansi rikkoo perinteisen käsityölehden linjaa ja nostaa lehden naistenlehtimäiseksi muiden naistenlehtien rinnalle. Lehdelle numero 4 oli vuoden 2020 myydyin irtonumero. Numeroa ostettiin samalla hinnalla kappalemäärissä 125 prosenttia enemmän kuin edellisen vuoden vastaavana ajankohtana.

Kodin Kuvalehden Valmis maailmalle voitti Vuoden lifestylejuttu -palkinnon. Juttua ovat olleet tekemässä ruokatoimittaja Christina Aaltio, AD Taru Castrén, kuvaaja Tuomas Kolehmainen ja kuvausjärjestäjä Kirsten Reuter.
 

Perinteiseen ruokajuttuun on saatu uusi lähestymistapa, jossa yhdistyvät vaivattomasti uusimmat kansainväliset trendit ja lukijoiden rakastamat klassikot. Raikas kokonaisuus, jonka ideoita tekee mieli kokeilla. Riemukas värimaailma istuu mainiosti valmistujaisteemaan. Ruoat ja sisustus pursuavat yksityiskohtia, mutta esillepano on silti huoliteltu. Viimeisteltyjä kuvia kestää katsoa pidempään, perusteluissa todetaan.


Vuoden juttu asiakasmediassa 2020 on Yhteishyvän Dramaattinen ruokavuosi.

Valintaperusteluissa todetaan:

Jutussa, johon on kirjoitettu talteen dramaattisen ruokavuoden historia, näkyy erittäin huolellinen detaljeihin paneutuminen. Kattavasti käsitelty aihe saa pohtimaa omaa kulutuskäyttäytymistä vuoden aikana. Sujuvan tekstin ja tarkkojen lukujen rinnalle nousevat dramaattiset kuvat, jotka ilmentävät näyttävällä tavalla dataa ja johtopäätöksiä vuoden ilmiöistä. Rohkea kokeilu!

Katso kaikki voittajat.