Grand One on kilpailu suomalaisille digitaalisen median töille. Vuoden 2021 kilpailun finalistit julkistettiin 8. huhtikuuta. Finalisteissa on mukana kolme Sanoma Media Finlandille tehtyä toteutusta.

Uutissivustojen uusi alusta Sanoma News Platform kisaa parhaan verkkopalvelun ja Helsingin Sanomien älykäs etusivu parhaan datankäytön kategoriassa. HS:n ilmastofontti on ehdolla peräti neljässä sarjassa: paras kampanja, paras datan käyttö, paras design ja paras toteutus.

Sanoma News Platform yhdistää korkealaatuisen journalismin ja toimivan digitaalisen liiketoiminnan. Alusta mahdollistaa yhtiölle sekä markkinaosuuden että lukijauskollisuuden kasvattamisen, uusien uutismedioiden integroimisen, eri mediabrändien välisen synergian ja legacy-teknologioiden vaihtamisen moderneihin vaihtoehtoihin. Alustalla julkaistavat mediat tavoittavat noin neljä miljoonaa suomalaista viikottain ja tarjoavat heille ajankohtaisen tiedon lisäksi maailmanluokan käyttökokemuksen ja -varmuuden.

Futurice: A world-class news platform drives growth

Helsingin Sanomat Intelligent Frontpage tarjoaa käyttäjille entistä monipuolisemman kattauksen eri aihepiirejä, jotka sopivat omaan lukutapaan ja kiinnostuksen kohteisiin. Helsingin Sanomien etusivulla käytettävä suosittelu yhdistää toimituksen valinnat tietoihin käyttäjän aiemmasta lukuhistoriasta ja kiinnostuksen kohteista. Uudistuksen ansiosta käyttäjät löytävät paremmin kiinnostavia artikkeleita, jotka eivät ole nousseet etusivun kärkeen ja myös harvemmin palvelussa käyvät lukijat voivat luottaa pysyvänsä ajan tasalla ja löytävänsä tärkeimmät uutiset. Helsingin Sanomien uusi etusivu mahdollistaa informaatiotulvan kuratoinnin uhraamatta toimituksellista ohjausta ja näkemystä.

Futurice: Providing engaging content recommendations with journalistic integrity at the biggest daily newspaper in the Nordics

Ilmastonmuutoksen vaikutusten konkretisoimiseksi suunniteltu ilmastofontti esittää, miten arktinen merijää on pienentynyt ilmastonmuutoksen johdosta. Satelliittidataan perustuvan fontin eri leikkaukset kutistuvat samassa suhteessa merijään kanssa. Ilmastofontti-kampanja teki ilmastonmuutoksen vaikutukset näkyviksi uudessa kontekstissa ja kutsui tutustumaan syvemmin. Kampanjan suunnittelusta ja tuotannosta vastaavat TBWA\Helsinki, Eino Korkala ja Daniel Coull sekä Skål Helsinki.

Ilmastofontin kilpailusivu

 

Grand One 2021 -palkinnot jaetaan torstaina 29.4. Palkintojenjakogaala järjestetään livestreamina kello 16 alkaen.

Katso kaikki finalistit: grandone.fi