Sanoma-konserniin kuuluvan autoalan ohjelmistotalo Netwheels Oy:n uusi toimitusjohtaja on Ville Fernelius. Yhtiötä kahdeksan vuotta menestyksekkäästi johtanut Ville Hurnonen siirtyy uusiin tehtäviin yhtiön ulkopuolelle.

Netwheelsin uudeksi toimitusjohtajaksi on valittu Ville Fernelius. Fernelius aloittaa tehtävässään vuodenvaihteessa 2022. Hän siirtyy tehtävään Digiasta.

Toimitusjohtajana kahdeksan vuotta toiminut ja yhtiötä kannattavasti kasvattanut Ville Hurnonen siirtyy omasta aloitteestaan uusiin tehtäviin yhtiön ulkopuolelle.

Netwheels on viime vuosien aikana saavuttanut merkittävän aseman suomalaisen autokaupan ohjelmistotoimittajana ja autokaupan dataekosysteemin ytimenä. Valittu SaaS (Software as a Service) -strategia on tuottanut kiistatonta tulosta kaikilla mittareilla mitattuna. Toiminta on kasvanut kannattavasti ja asiakkaat ovat ottaneet ohjelmistopalvelut vastaan innolla.

”Lämmin kiitos Ville Hurnoselle hyvästä työstä kuluneiden vuosien aikana. Netwheels tulee jatkossa olemaan entistä keskeisemmässä roolissa ja autoekosysteemin keskiössä, mikä tarkoittaa panostamista dataan ja autoalan liiketoimintaa tukeviin ohjelmistoihin. Integraatio- ja API-rajapintaliiketoiminnan johtotehtävistä tuleva Ville Fernelius on mitä sopivin yhtiön uusi vetäjä”, kommentoi Netwheels Oy:n hallituksen puheenjohtaja ja Sanoma Media Finlandin CFO & COO Juha Kauppinen.

”Autoala on menossa kohti merkittäviä muutoksia seuraavien kymmenen vuoden aikana. Vastaavia muutoksia alalla ei ole nähty sataan vuoteen”, toteaa Pekka Rissa, Netwheels Oy:n pitkäaikainen hallituksen jäsen ja Autoalan Keskusliitto ry:n toimitusjohtaja.

”Toiminnan digitalisoituminen ja tietovirtojen sekä järjestelmien yhteentoimivuus on elinehto suomalaiselle autokaupalle. Siinä Netwheelsillä tulee olemaan entistä tärkeämpi rooli.”

Ville Ferneliuksella on laaja kokemus erilaisista johtotehtävistä IT-sektorilla sekä datan hyödyntämisestä liiketoiminnan kehittämisessä, viimeisimpänä Digiassa liiketoimintajohtajana.

”Olen innoissani mahdollisuudesta päästä osaksi Netwheels-tiimiä. Yhteinen tavoitteemme on rakentaa Netwheelsistä entistä merkittävämpi toimija autokaupan kehittyvässä datavetoisessa ekosysteemissä”, Ville Fernelius sanoo.

 

Lisätietoja: Juha Kauppinen, 040 700 2961, juha.kauppinen@sanoma.com, Netwheels Oy:n hallituksen puheenjohtaja, COO & CFO Sanoma Media Finland Oy

Pekka Rissa, 0500 417 300, pekka.rissa@akl.fi, Autoalan Keskusliitto ry ja AKL-Palvelut Oy:n toimitusjohtaja

 

Netwheels Oy tarjoaa automyynnin ohjelmistoja palveluna (SaaS, Software as a Service) laajalle autoalan yritysasiakaskunnalle Suomessa.

Netwheelsin pääohjelmisto GT-X auttaa automyynnin ammattilaisia arvioimaan ja myymään käytettyjä autoja. GT-X on markkinajohtaja ja se on käytössä yli 600 autoliikkeen toimipisteessä ympäri Suomea. Lisäksi Netwheels tuottaa yritysten välistä autohuutokauppapalvelua Autohuuto.fi, uusien autojen hinnastopalveluita sekä autotietoihin perustuvia tiedonsiirto- ja datapalveluita.

Netwheels Oy:n liikevaihto tulee olemaa vuonna 2021 n. 7 milj. euroa. Netwheels työllistää n. 30 IT-ammattilaista. Yhtiön omistajia ovat Sanoma Media Finland Oy, Autoalan Keskusliitto ry sekä seitsemän isoa suomalaista autoliikettä.