Mirko Baas aloittaa Nelonen Median kotimaisen viihteen päällikkönä 1. huhtikuuta. ”Nelosella on laaja kattaus Suomen puhutuimpia ohjelmia ja omassa roolissani haluan varmistaa, että myös tulevaisuudessa sekä Nelonen että Ruutu ovat parhaiden kotimaisten ohjelmaideoiden ja kansainvälisten hittiformaattien koti”, Mirko Baas sanoo.

Mirko Baas aloittaa Nelonen Median kotimaisen viihteen päällikkönä 1. huhtikuuta. Baas vastaa TotalTV-osastolla kotimaisten viihdeohjelmien hankinnasta ja tuotannosta Ruutuun ja TV-kanaville. Baas toimii vastaavien tuottajien esimiehenä ja raportoi Nelonen Median televisiojohtaja Ville Toivoselle.

”Mirkon monipuolisen ammattitaidon ja vahvan näkemyksen avulla vahvistamme Nelonen Median roolia kotimaisen viihteen parissa. Suurimmat ilmiöt löytyvät kotimaisten viihdeohjelmien joukosta, ja ne ovat isoimmassa roolissa sekä Ruudussa että televisiokanavilla. Ensiarvoisen tärkeää on, että sisällöt on tehty laadukkaasti ja lopputulos on parasta kotimaista viihdettä”, Toivonen sanoo.

Mirko Baasilla on pitkä tausta tuotantoyhtiöistä ja hän on tuottanut Suomen suurimpia TV-ohjelmia kaikille kotimaisille kanaville aina Tähdet Tähdet -ohjelmasta Kultaisen Venlan voittaneeseen Selviytyjät Suomeen.

Viimeiset 2,5 vuotta Baas toimi MTV:llä ohjelmien kehitystiimissä, jossa hän analysoi ohjelmia ja vastasi Format Managerina MTV:n kansainvälisistä formaateista. Tämän lisäksi Baas oli vastaavana tuottajana mm. Masked Singer Suomessa sekä Master Chefin ja Love Islandin kotimaisissa versioissa.

”Nelonen Media on Suomen suurimpana viihdetalona innostava työpaikka, jossa sisältöjä on mahdollista kuljettaa aina musiikkifestivaaleilta television prime-time-ohjelmistoon asti. Nelosella on laaja kattaus Suomen puhutuimpia ohjelmia ja omassa roolissani haluan varmistaa, että myös tulevaisuudessa sekä Nelonen että Ruutu ovat parhaiden kotimaisten ohjelmaideoiden ja kansainvälisten hittiformaattien koti”, Mirko Baas sanoo.

Nelonen Media vahvistaa lisäksi kotimaisen viihteen tekemistä nimittämällä Lasse Nikkarin formaateista ja brändiviihteestä vastaavaksi päälliköksi. Nikkari raportoi televisiojohtajalle ja työskentelee tiiviisti Baasin kanssa.

Tea Panula nimitetään kotimaisen draaman päälliköksi. Panula vastaa käsikirjoitetusta viihteestä ja raportoi sen osalta televisiojohtajalle.

Tuomas Saarela nimitetään kotimaisten urheilutuotantojen päälliköksi. Saarela toimii urheilutuottajan esimiehenä ja raportoi televisiojohtajalle.

Antti Luusuaniemi jatkaa kotimaisten elokuvien päällikkönä ja raportoi televisiojohtajalle.

”Nimityksillä sekä organisaatiomuutoksella haluamme varmistaa, että kotimaisen viihteen vahvistamisen lisäksi vastuualueet muussakin kotimaisessa sisällöntuotannossa ovat selkeät. Olen varma, että tämän tiimin ansiosta Nelosella sekä Ruudussa nähdään tulevaisuudessakin suosituinta viihdettä, draamaa, elokuvia sekä runsas määrä kotimaista urheilua”, Toivonen sanoo.

Nelonen Medialla on luvassa on erittäin runsas kevätohjelmisto. Tammikuussa alkaa The Voice of Finland ja edessä on mm. odotettu Selviytyjät Suomi, Farmi Suomi sekä uutuudet Diili ja Mestareiden mestari.

Lisätiedot
Viestintä- ja kulttuurijohtaja Hanna Johde, Sanoma Media Finland, p. 040 673 8977

Sanoma Media Finland on Suomen monikanavaisin mediatalo. Tarjoamme tietoa, elämyksiä ja viihdettä niin sanoma- ja aikakauslehdissä, televisiossa, radiossa, verkossa kuin mobiilissakin ja tavoitamme päivittäin lähes kaikki suomalaiset. Sanoma Media Finland on osa Sanomaa, joka on kuluttajamedian ja oppimisen eurooppalainen edelläkävijä.