Suomen suurin terveyslehti Hyvä terveys uudistuu 24. syyskuuta. Uudistunut lehti on samalla Hyvän terveyden 35-vuotisjuhlanumero.

”Hyvä terveys juhlii 35-vuotista taivaltaan erikoisella hetkellä. Nyt jos koskaan kaivataan tietoa, jonka avulla voi itse vaikuttaa hyvinvointiinsa. Siksi haluamme tarjota entistä enemmän oivalluksia ja keinoja siihen, miten voi olla hyvä itselleen. On tärkeä kysyä välillä, mitä minulle kuuluu. Mitä oikeasti kaipaisin. Uusia näkökulmia voi löytyä, kun uskaltaa pysähtyä ja hengittää rauhassa hetken. Se on tutkitusti toimiva lääke myös stressiin”, Hyvän terveyden päätoimittaja Päivi Virkkunen sanoo.

Hyvä esimerkki ajan ilmiöistä on ”Voimaa kohtaamisista” -juttu, jossa kerrotaan, miten koronasta huolimatta päivät ovat pullollaan vuorovaikutustilanteita.

”Etäily ei rajoita kohtaamisia. Uusimpien tutkimusten mukaan videopuhelu voi luoda samantyyppiset mahdollisuuden vuorovaikutukselle kuin kasvokkain näkeminenkin. Jopa lemmikkiä silmiin katsominen voi laukaista mielihyvähormoni oksitosiinin eritystä, mikä tekee ihmisen ja eläimen kohtaamisesta erityisen”, jutussa sanotaan.

Juttu ilmestyy uudessa ”Ole hyvä itsellesi” -sarjassa, joka pohjaa Hyvän terveyden keväällä alkaneeseen kampanjaan.

Kampanjan tueksi teetettiin laaja hyvinvointitutkimus, jonka mukaan hyvinvointi nähdään yhä kokonaisvaltaisempana asiana, ja siihen vaikuttavat monet muutkin tekijät kuin oma terveys. Ruuhkavuosia elävät huolehtivat usein lasten lisäksi myös vanhenevista vanhemmistaan, ja se näkyy tämänkin tutkimuksen tuloksissa. Aikaa ja energiaa itsensä hoitamiselle on vaikea löytää, vaikka tarve parantaa omaa hyvinvointia olisi kova.

Tutkimuksesta selvisi myös, että hyvinvoinnin edistämisessä aikakauslehdillä on tärkeä rooli.

”Oli ilahduttavaa lukea tutkimuksesta, että medialla on tärkeä rooli hyvinvoinnin edistäjänä. Hyvän terveyden taustalla on lääkäriseura Duodecim, jonka noin 20 000:lle lääkärijäsenelle lehti jaetaan. Se pitää toimituksen mielen virkeänä ja vahvistaa luotettavuutta. Jutut pohjaavat aina tutkittuun tietoon, ja haastateltavina käytetään oman alansa huippuasiantuntijoita”, Päivi Virkkunen sanoo.

Jatkossa Hyvä terveys julkaisee kuukausittaisten peruslehtien lisäksi kaksi isoa teemanumeroa vuodessa. Syksyn teemana on uni. Uudistunut Hyvä terveys tarjoaa enemmän mielen hyvinvointia, harjoituksia ja itsehoitovinkkejä, ravitsemuksellisesti palvelevaa ruokasisältöä, monipuolisempia liikuntajuttuja ja ajan ilmiöitä.

Uudistunut Hyvä terveys

Lue myös:

Sanoma selvitti: Itsensä hoitamiselle on vaikea löytää aikaa, vaikka tarve muutokselle olisi kova – oma saamattomuus suurin este, apua aikakauslehdistä