Sanoma Tekniikkajulkaisut Oy aloittaa tänä keväänä uuden kaupallisen Ideat-konseptin, jossa painetun ja digitaalisen markkinointiviestinnän parhaat puolet otetaan tehokäyttöön. Julkaisun kaupalliset artikkelit eli natiivimainonta tavoittaa Helsingin Sanomien kanavien kautta päättäjäkohderyhmän uudessa raikkaassa formaatissa.

Ideat lähestyy aikamme suuria haasteita ratkaisujen kautta ja tarjoaa samalla yrityksille alustan kertoa konkreettisista toimenpiteistä ja hankkeista esimerkiksi ilmastonmuutoksen hillitsemiseksi.

Neljä julkaisua ja neljä teemaa vuonna 2020

Vuonna 2020 ilmestyvien neljän julkaisun teemoiksi on nostettu Vastuu (maaliskuu), Hiili (kesäkuu), Energia (syyskuu) ja Osaaminen (marraskuu).

Ideat-julkaisu jaetaan painettuna Helsingin Sanomien välissä ja digitaalisesti Helsingin Sanomien sähköisissä kanavissa.

”Luomme Ideat-konseptilla Sanoma-konserniin alustaa korkeatasoiselle kaupalliselle sisällöntuotannolle. Perinteisin termein kyseessä on natiivimainosliite, mutta haluamme nähdä natiivin oppivuosien ohi ja yli. Yrityksillä on halua omaääniseen kerrontaan laadukkaassa ja luotettavassa ympäristössä”​, Sanoma Tekniikkajulkaisuiden toimitusjohtaja Teemu Vehmaskoski sanoo. ​

”Vuonna 2019 saimme rakennusalan natiivimainonnasta ja sen myötä myös uudentyyppisestä konserniyhteistyöstä erinomaisia kokemuksia. Ideat tarjoaa toimialasta riippumatta laadukkaan alustan, jolla yritys voi viestiä päättäjille, sijoittajille ja potentiaalisille työntekijöille”, Sanoma Tekniikkajulkaisuiden myynti- ja markkinointijohtaja Jyrki Palmu toteaa.

Konseptin koordinoi Sanoma Tekniikkajulkaisuiden hanketiimi ja toteuttaa ammatti- ja talousmedioihin keskittynyt  freelancer-verkosto. Sisällössä tehdään yhteistyötä myös vahvojen henkilöbrändien kanssa. Painetun julkaisun ulkoasun on laatinut yksi Suomen johtavista ulkoasusuunnittelijoista, Markus Frey Kubo Creatice Agency -toimistosta. Myynnin toteuttaa alussa hanketiimi itse.

”Palveluna lupaamme tarvittaessa avaimet käteen -toimituksen. Ideaalitapauksessa lopputulos kuitenkin syntyy yhteistyössä, jossa yhdistetään asiakkaan tarpeet ja ammattimainen tekeminen lukijakokemukseen”, kertoo konseptin tuottaja Teppo Kuittinen.

​Uudenlaisen tekemisen mahdollistaa uusi Uutiset ja feature -yksikkö

Ideat-konseptia kehitettiin viime syksyn aikana useiden eri toimialojen yritysten ja järjestöjen sekä Sanoma-konsernin eri osien kanssa. Sitä voi pitää myös konkreettisena esimerkkinä Sanoman uuden Uutiset ja feature -yksikön mahdollistamasta uudesta tekemisestä.

Sanoma Tekniikkajulkaisut Oy kustantaa tällä hetkellä Rakennuslehteä ja järjestää vuosittain noin 15 tapahtumaa rakennusalan opiskelijoille ja ammattilaisille. Yhtiön enemmistöomistajana on Sanoma ja vähemmistöomistajina kolme rakennusalan henkilöjärjestöä ja yksi toimialajärjestö. Yhtiö on osa Sanoman Uutiset  ja feature -yksikköä.

Ideat-julkaisu