Uudistetun HS Meidän perheen kannessa on Hanna Syrjälän Nuorin pudottaja -juttu alakouluikäisten laihdutuksesta.

Helsingin Sanomiin vuosi sitten yhdistetty Meidän Perhe -lehti uudistuu. Ensimmäinen HS Meidän perhe -nimeä kantava numero ilmestyy torstaina 3.12.

”Pyrimme kasvattamaan vanhemmuuden ja perhe-elämän aihepiiriä sekä digitaalisesti että aikakauslehtenä. Kasvun ytimessä on tästä aihepiiristä tehty laadukas ja monipuolinen journalismi, joka puhuttelee suomalaisia vanhempia ja lapsiperhearkea eläviä. Kuukausittain ilmestyvä aikakauslehti on vanhemmuuden premiumtuote, joka antaa luotettavaa asiantuntijatietoa, herättää puheenaiheita, tarjoaa tukea ja viihdyttää”, Helsingin Sanomien päätoimittaja Anu Ubaud sanoo.

Korona-aikana on huomattu, että viisaalle perhesisällölle on aiempaa enemmän tarvetta. Kiireiset vanhemmat kaipaavat luotettavaa sisältöä itselleen tärkeistä aiheista.

Uusi HS Meidän perhe on täynnä asiantuntijatietoa ja kekseliästä, hyvin toteutettua journalismia. Lehden ytimessä on lasten onnellisuus ja hyvä olo. Tavoitteena on auttaa luomaan parempaa perhe-elämää ja onnellisempaa lapsuutta Suomeen. Uudistunut HS Meidän perhe kertoo perhe-elämästä monimuotoisesti.

”Kaikki eivät elä samassa todellisuudessa. Haluamme herättää ihmisiä ajattelemaan, jopa ärsyttää joskus”, Helsingin Sanomien lifestyle-toimituksen esimies ja HS Meidän perheen päätoimittaja Merituuli Saikkonen sanoo.

Ihmisiä herätellään keskustelemaan vaikeistakin asioista esimerkiksi parhaiden mahdollisten asiantuntijalausuntojen kautta. Samalla tarjotaan myös kevyempiä aiheita ja näkökulmia, jotta vanhemmuus ei esiintyisi koko ajan niin vakavana aiheena.

”Mukana on aina koko tunnekirjo, juuri niin moninaisena kuin perheissäkin”, Saikkonen sanoo.

Rio Gandaran kuvareportaasi avaa Cantores Minores -kuoron harjoituksia korona-aikana.