Iina Artima-Kyrki on Me Naisten päätoimittaja.

Aikakauslehdet eroavat isoista uutismedioista ennen kaikkea siinä, että niillä on usein hyvin tarkka kohderyhmä, jolle sisältö on suunnattu. Sisältöä tuotetaan lehden omalla äänellä ja näkökulmilla, jotka puhuttelevat ja kiinnostavat kunkin lehden lukijoita. Tämä ääni on usein hyvin tarkkaan määritelty ja sitä vaalitaan joka päivä toimituksen arkisessa työskentelyssä, kun mietitään aiheita, käsittelykulmia ja jopa sanavalintoja. Aikakauslehden elinehto on erottautuminen ja lukijakuntansa perusteellinen tuntemus.

Me Naiset on Suomen suosituin naistenlehti ja verkossa isoin naisten puheenaihemedia. Syyskuun alusta lähtien Me Naisten digitaaliset sisällöt julkaistaan Ilta-Sanomien alla. Hankkeen kunnianhimoisena tavoitteena on kasvattaa entisestään Me Naisten brändiä ja vahvistaa Ilta-Sanomien kykyä palvella naisyleisöjä. IS:n palvelun sisälle toteutettava Me Naisten digiympäristö on brändille uskollinen, ja sisällöt tuottaa Me Naisten toimitus. Sisältölupauksen ytimessä on puhua suoraan naisille tärkeistä asioista yhdessä naisten kanssa.

Myös jatkossa löydät Me Naisista jutut kiinnostavimmista ihmisistä ja uudet näkökulmat ajankohtaisiin aiheisiin. Kirjoitamme ihmissuhteista ja rahasta inspiroivalla otteella. Käsittelemme hyvinvoinnin ja kauneuden uusimmat ilmiöt. Me tunnemme suomalaiset naiset ja lupaamme, että suomalaiset naiset tuntevat sisältömme omikseen uudessa osoitteessa.

Uskon, että erottautuminen tulee olemaan jatkossa entistä tärkeämpää jokaiselle medialle.  Isot uutiset ovat usein saatavilla melkein samaan aikaan lähes jokaisesta isosta palvelusta.

Luotettavuuden lisäksi nopeus ratkaisee, mutta siinäkään tavallinen lukija ei välttämättä osaa huomata eroja. Me Naiset aikoo jatkossakin erottautua sillä, että olemme naisten puolella ja nostamme yhteiskunnalliseen keskusteluun naisille tärkeitä puheenaiheita. Jotta tavoitamme jatkossakin Me Naisten lukijat myös digissä, meidän pitää tehdä sisältöä, joka on aina oivaltavaa, terävää, informatiivista ja hauskaa – siis ainakin jotain näistä tai parhaimmillaan kaikkea yhdessä.

Me Naiset perustettiin vuonna 1952. Siinä ajassa lehti on toki muuttunut paljon, mutta olennaisin on säilynyt: ennakkoluuloton ja edistyksellinen asenne siihen, millaista on olla nainen. Suomalaiset naistenlehdet ovat tehneet paljon tasa-arvon edistämiseksi, muun muassa pitäneet esillä kipukohtia kuten naisten palkkausta, seksuaalista ahdistelua tai raiskauslainsäädäntöä. Lisäämme ymmärrystä, suvaitsevaisuutta ja osallistumme yhteiskunnalliseen keskusteluun naisnäkökulmasta.​ Nostamme esiin kiinnostavia ja ajankohtaisia ilmiöitä ja herätämme ajattelemaan. Laitamme itsemme likoon kohderyhmän ja heille tärkeiden asioiden puolesta.​

Uskon, että juuri naistenlehdet ovat tehneet naisia näkyviksi ja laajentaneet naiskuvaa sekä lisänneet ylipäänsä suvaitsevaisuutta kertomalla erilaisuudesta. Olemme muun muassa kuvanneet alasti sukupuolenkorjausleikkauksen läpikäyneen naisen. Kuvaidea lähti haastateltavan omasta toiveesta. Kuvilla haluttiin näyttää rehellisesti ja peittelemättä se ihminen, joka hän on nyt.

Naistenlehtien ansiosta myös mielenterveysongelmista puhutaan yhä avoimemmin. Vertaistarinoiden avulla lehdet poistavat tabuja ja viestivät, ettei kukaan ole elämäntilanteensa kanssa yksin. Henkilöjuttujen kautta näytetään erilaisia maailmoja ja tapoja elää. Käsittelemme monia yhteiskunnallisia puheenaiheita, ilmiöitä ja työelämää henkilöjuttujen kautta. Mutta elämä on myös kevyttä ja hauskaa. Se on yhtä lailla tärkeää ja myös siitä pitää kertoa.

Nykyaikana olisi myös outoa sanoa, ettei nainen saisi olla kiinnostunut muodista ja kauneudesta tai mistä ikinä haluaa. Se ei tee kenestäkään pinnallista. Tärkeintä on, että uskaltaa elää omannäköistä elämää – ja siinä naistenlehdet tukevat lukijoitaan. Niin myös Me Naiset.

Iina Artima-Kyrki on Me Naisten päätoimittaja.