Uuden vuosikymmenen kunniaksi kansainvälinen muotitapahtuma Gloria Fashion Show on entistäkin elämyksellisempi ja vastuullisempi. Tänä vuonna näytösten teemana on Itämeri, joka näkyy ja tuntuu upeasti myös kaikessa visuaalisuudessa.

”Muotinäytöksemme on edelleenkin näyttävä, mutta myös vastuullisuutta korostava. Yhtenä kumppaninamme tällä matkalla on John Nurmisen Säätiö, jonka missiona on pelastaa Itämeri ja sen perintö tuleville sukupolville. Lahjoitamme sekä kumppanuustuotoista että lipputuloista rahaa Itämeren suojeluun. Myös yhteistyökumppanimme haluavat omalta osaltaan lisätä läpinäkyvyyttä ja korostaa laatua kertakäyttökulttuurin sijaan. Haluamme korostaa eettisyyttä esteettisyyttä unohtamatta”, Glorian päätoimittaja Saila-Mari Kohtala sanoo.

”Taistelemme tuloksekkaasti Itämeren suurinta ympäristöongelmaa, rehevöitymisestä vastaan. Samalla suojelemme meren tarinaa ja varmistamme sen historian siirtymisen jälkipolville. On hienoa, että muodin avulla on mahdollista inspiroida ihmisiä sekä kutsua heitä mukaan Itämeren ja sen perinnön suojeluun. Mitä laajemmalle saamme leviämään sanaa, sitä enemmän Itämeri hyötyy. Nostetaan yhdessä Itämeri parrasvaloihin!” John Nurmisen Säätiön asiamies Annamari Arrakoski-Engardt sanoo.

Gloria Fashion Show, tuttavallisemmin GFS, myös kasvaa kohisten. Yleisönäytöksiä on nyt peräti kuusi, ja kuhunkin näytökseen mahtuu 1 500 muodin ystävää. GFS2020 siirtyy samalla Messukeskukseen, osaksi I love me -messuja, mutta omana kokonaisuutenaan. GFS:n tilat mahdollistavat muodin ystäville kokonaisvaltaisemman elämyksen muotinäytöksen lisäksi.

”Kun kaksi toimialan merkittävää tapahtumaa, Gloria Fashion Show ja I love me, ovat samaan aikaan, saavutetaan erityisen suuri vaikuttavuus esimerkiksi vaikkapa vastuullisuusteeman esiintuomisessa. Vastuullisuus on Messukeskuksessa tärkeässä roolissa, ja ympäristösertifikaattimme täytti viime vuonna jo 10 vuotta”, Messukeskuksen myyntiryhmäpäällikkö Lumia Ankkuri sanoo.

”Yhdessä kumppaneidemme kanssa tuotamme GFS:n lounge-alueelle mielenkiintoista ohjelmaa. Alueelle voi tulla GFS-lipulla ennen ja jälkeen näytöksen fiilistelemään kaikkia kumppanipisteitä sekä nauttimaan lasillisen kuohuvaa”, Saila-Mari Kohtala sanoo.

Myös Messukeskuksen Vuoden nuori suunnittelija -kilpailun pääteema on meri, ja voittajatyö nähdään Gloria Fashion Show -muotinäytöksessä. Vuoden nuori suunnittelija on Suomen pitkäikäisin ja arvostetuin suunnittelukilpailu, joka on järjestetty vuosittain vuodesta 1995 alkaen.

Tuskin maltamme odottaa, tervetuloa!

Gloria Fashion Show järjestetään 14. kerran 16.–18.10.2020 Messukeskuksessa. Kyseessä on ainoa kuluttajille suunnattu muotitapahtuma, jossa on mahdollisuus yhdessä näytöksessä tutustua laajaan kattaukseen tulevan kauden muotia. Liput tulevat myyntiin kevään aikana.