1. Peru-trendi kuplii
Maailman houkuttelevimpien ruokamatkakohteiden listan kärjessä roikkuvan Perun suosio näkyy myös Etelä-Amerikan ulkopuolella. Berliinistä löytyy pisco-paikkoja ja Peru-ravintoloita on jo lähes joka nurkalla. Myös Helsinkiin aukesi syksyllä perulaisten perustama cevicheria.
  1. Hybridipastat
Pizza-aallon jatkeena ruokamaailman huomio kiinnittyy pastaan. Helsinkiläisravintoloista gnoccheista on tullut jo villitys, ja Lontoossa on useita pastalaboratorioiksi kutsuttuja ravintoloita, joissa kokki tekee avokeittiössä tuorepastaa. Buumiin kuuluu myös se, että pastaksi lasketaan nuudelit, vermisselit, tteokbokkit, knöödelit ja kaiken maailman muut pastat. Trendikkäimpiä ovat hybridipastat, joissa eri keittiöiden pastat ja kastikkeet menevät iloisesti sekaisin samalla lautasella, kuten korealainen kimchi-pasta, japanilaisen ramenin ja thaicurryn yhdistävä nuudelikeitto ja perulainen pesto.Kiinasta Japanin kautta maailmalle levinnyt nuudeliruoka ramen yleistyy sellaisella vauhdilla, että Ruotsissa se kilpailee jo suosiosta sushin kanssa.
  1. Hyvinvointibuumin mehukestit
Alkoholittomuustrendi saa maistelumenuja tarjoavat ravintolat kehittämään kiinnostavia mehu- ja teepaketteja. Kombutsa, vihermehut ja havuista uutetut juomat näkyvät jo listoilla. Seuraavaksi odotetaan rauhoittavan laventelin ja unta houkuttelevan kamomillan nousua. Alkon valikoimiin on tullut alkoholiton viina!
  1. Kukat lautasella
Kukat näkyvät entistä enemmän ruuassa ja juomassa. Maailman trendikeskuksissa rentoudutaan juomalla laventeliteetä, sekoitetaan kamomillaa porkkanamehuun ja maustetaan jälkiruokia ruusulla tai hibiskuksella eli kiinanruusulla. Meillä huomio kohdistuu hunajaiseen mesiangervoon ja sitruunaiseen samettiruusuun.Marketeissa on kakkujen koristeeksi tai salaatin somisteeksi myynnissä hedelmä- ja vihannesosastolla salaattiorvokkeja, jotka ovat kokonaan syötäviä.
  1. Trendiviini: natu
Naturalviini, tuttavallisesti natu, on aluelähtöistä, luonnonmukaisesti viljeltyä viiniä. Alkossa näitä viinejä kutsutaan alkuviineiksi. Viineihin ei lisätä teollista hiivaa, entsyymejä, väriaineita, kirkasteita, tammilastuja tai muita aineksia. Usein viinejä ei suodateta ja kirkasteta. Käyminen on usein hitaampaa kuin teollisilla hiivoilla tehdyissä viineissä, se tapahtuu spontaanisti rypäleen sisältämillä villihiivoilla. Natuissa on vähemmän alkoholia kuin teollisesti tuotetuissa. Natuviinit ovat kevyitä, raikkaita ja mehukkaita.Lue kymmenet muut trendit ja puheenaiheet uusimman Glorian Ruoka & Viinin 13-sivuisesta trendikatsauksesta!