Tiedote 12.8.2019

Maailman arvostetuin kuvajournalismikilpailu World Press Photo on järjestetty 62. kerran, ja siihen osallistui 4738 ammattikuvaajaa 129 maasta. Tuomaristo palkitsi kahdeksassa teemasarjassa 43 valokuvaajaa 25 maasta.

World Press Photo 2019 voittajakuvaksi on valittu valokuvaaja John Mooren kuva itkevästä pikkutytöstä Meksikon ja Yhdysvaltain välisellä rajalla. Moore työskentelee Getty Imagesin valokuvaajana ja erikoiskirjeenvaihtajana.

Uudessa World Press Story of the Year -sarjassa voittajaksi valittiin Pieter Ten Hoopen. Pieter Ten Hoopen on kuvatoimisto Agence VU:n jäsen ja ruotsalaisen Civilian Act -toimiston perustaja. Hänen kuvasarjansa kertoo Yhdysvaltain rajaa lähestyvästä pakolaiskavaraanista. 

Näyttelyn lehdistötilaisuus pidetään Sanomatalon Mediatorilla torstaina 15.8. klo 15. World Press Photon näyttelyn koordinaattorit Jerzy Brinkhof ja Samira Damato perehdyttävät tilaisuudessa näyttelyn antiin.

Yleisölle näyttely avautuu 15.8. klo 18. Illan aikana myös suomalaiset kuvajournalistit Meeri Koutaniemi, Antti J. Leinonen, Heidi Piiroinen ja Miikka Pirinen kertovat omista kuvausprojekteistaan.


Palkitut kuvat ovat esillä näyttelyssä, joka kiertää 100 kaupungissa ja 45 maassa. Näyttely on avoinna Sanomatalon Mediatorilla 16.8.−1.9.2019. Suomessa näyttelyn kumppanina toimivat Sanoma, Helsingin Sanomat, Suomen Hollannin suurlähetystö ja Suomen kuvajournalistit.

 Kuvat: 

World Press Photo of the Year
"Crying Girl on the Border"
John Moore

World Press Photo of the Year
Kuva sarjasta "The Migrant Caravan"
Pieter Ten Hoopen