Sanoma Oyj, pörssitiedote, 17.4.2019, 9.15


Sanoman suunnittelema Iddinkin yritysosto Hollannin kilpailuviranomaisen jatkoarvioon


Sanoma ilmoitti 11.12.2018 aikeestaan hankkia Iddink-konserni (Iddink), johtava hollantilainen oppimisratkaisujen ja -palveluiden toimittaja. Yrityskauppa on selkeä seuraava askel Sanoman Learning-liiketoiminnan kasvupolulla. Iddinkillä on vahvat, pitkäaikaiset suhteet asiakkaisiinsa, se on menestynyt hyvin ja tarjoaa Sanomalle perustan tulevaisuuden kasvulle Hollannissa, Belgiassa ja Espanjassa. Iddinkin liiketoiminta täydentää Sanoman nykyistä oppimisliiketoimintaa Hollannissa. Suunnitellun yrityskaupan jälkeen Iddink jatkaa toimintaansa erillisenä operatiivisena yhtiönä osana Sanoma Learning -liiketoimintasegmenttiä ja palvelee kaikkia markkinoillaan toimivia oppimateriaalien kustantajia ja sisällöntuottajia oikeudenmukaisin ja kilpailukykyisin ehdoin.

Alustavan arvionsa jälkeen Hollannin kilpailuviranomainen on ilmoittanut, että se tekee osana vakiintunutta toimintamalliaan jatkoarvion suunnitellun yritysoston vaikutuksista ennen lopullista päätöstään asiassa. Sanoma on sitoutunut toteuttamaan yritysoston ja tekee Hollannin kilpailuviranomaiselle vaadittavan ilmoituksen jatkoarviota varten. Kilpailuviranomaisen jatkoarvion tekeminen kestää enintään 13 viikkoa, mutta kilpailuviranomainen voi pyytää lisäselvityksiä, jotka pidentävät käsittelyaikaa.

Sanoma arvioi yritysoston toteutuvan vuoden 2019 kolmannen vuosineljänneksen loppuun mennessä, kun kaupan julkistuksen yhteydessä sen arvioitiin toteutuvan vuoden 2019 toisella tai kolmannella vuosineljänneksellä.


Lisätietoja

Kaisa Uurasmaa, sijoittajasuhde- ja yritysvastuujohtaja, p. 040 560 5601


Sanoma

Sanoma on oppimisen ja median edelläkävijä, jolla on päivittäin vaikutus miljoonien ihmisten elämään. Autamme opettajia kehittämään jokaisen lapsen taitoja, tarjoamme kuluttajille merkityksellistä sisältöä ja yritysasiakkaillemme ainutlaatuisia markkinointiratkaisuja.

Sanoma toimii Suomessa, Hollannissa, Puolassa, Belgiassa ja Ruotsissa. Vuonna 2018 liikevaihtomme oli 1,3 miljardia euroa ja työllistimme yli 4 400 ammattilaista. Sanoman osake on listattu Nasdaq Helsingissä. Lisätietoja osoitteessa www.sanoma.com/fi.