Sanoma Oyj, sijoittajauutinen, 5.12.2019 klo 14.05

Sanoma ostaa itslearningin, kansainvälisen oppimisen ohjausjärjestelmien toimittajan

Sanoma ostaa itslearningin, kansainvälisen palkittujen pilvipohjaisten oppimisen ohjausjärjestelmien toimittajan, joka on perustettu Norjassa vuonna 1999. Myyjä on sijoitusyhtiö EQT ja Itslearningin johto jatkaa yhtiössä vähemmistöomistajina. Vuonna 2018 itslearningin liikevaihto oli n. 30 milj. euroa. Yhtiö toimii yhdeksässä maassa ja sillä on n. 200 työntekijää, joista lähes kolmannes työskentelee oppimisteknologioiden parissa. Itslearningin sovelluksilla on yli 6 miljoonaa käyttäjää aina perusopetuksesta korkeakoulutukseen ja yrityskoulutuksiin.

”Itslearning täydentää erinomaisesti digitaalisten oppimisratkaisujen liiketoimintaamme, jota olemme hiljattain vahvistaneet Iddinkin yritysostolla. Näiden yritysostojen myötä Sanoma Learning palvelee noin 15 miljoonaa oppilasta eri puolilla Eurooppaa ja työllistää suuren joukon Euroopan parhaita digitaalisen oppimisen osaajia. Itslearningin yritysoston myötä oppimisen digiliiketoimintamme laajenee Norjaan, Ranskaan ja Saksaan ja asemamme useilla ydinmarkkinoillamme vahvistuu. Tulemme johtamaan ja kasvattamaan itslearningin liiketoimintaa itsenäisenä yhtiönä ja arvioimme yhdessä sen strategiaa esimerkiksi Yhdysvalloissa”, sanoo Sanoman toimitusjohtaja Susan Duinhoven.

”Olemme innostuneita liittyessämme osaksi Sanomaa, jolla on vahvat ansiot oppimisen ja opetuksen edistämisessä. Tulevaisuudessa voimme yhdessä tarjota asiakkaillemme, työntekijöillemme ja yhteistyökumppaneillemme uusia mahdollisuuksia ja parempia ratkaisuja,” sanoo itslearningin toimitusjohtaja Arne Bergby.

Itslearning raportoidaan osana Sanoma Learning -liiketoimintasegmenttiä.

Lisätietoja
Kaisa Uurasmaa, sijoittajasuhde- ja yritysvastuujohtaja, p. 040 560 5601

Sanoma
Sanoma on oppimisen ja median edelläkävijä, jolla on päivittäin vaikutus miljoonien ihmisten elämään. Autamme opettajia kehittämään jokaisen lapsen taitoja, tarjoamme kuluttajille merkityksellistä sisältöä ja yritysasiakkaillemme ainutlaatuisia markkinointiratkaisuja.

Sanoma toimii Suomessa, Hollannissa, Puolassa, Belgiassa, Ruotsissa ja Espanjassa. Vuonna 2018 liikevaihtomme oli 1,3 miljardia euroa ja työllistimme yli 4 400 ammattilaista. Sanoman osake on listattu Nasdaq Helsingissä. Lisätietoja osoitteessa www.sanoma.com/fi.