Aku Ankka -lehden 8.8. ilmestyvän numeron kannessa poseeraa Suomen nimekkäimpiin artisteihin kuuluva Sanni, joka on saanut tarinansa Aku Ankkaan. ”Ankallistettu” Sanni on nimeltään Sinna Suokurki ja hahmo on sukunimen mukaisesti kurki. Sannin tarina on osa Aku Ankan Ole enemmän Aku -teemavuotta, jossa tunnettujen henkilöiden tositapahtumiin perustuva mokatarina kuvitetaan lehteen.

Piirtäjä Kari Korhonen kertoo Sinna Suokurjen syntyprosessista: ”Sanni-sarjan piirtäminen oli hauskaa, mutta vaikeaa. Sanni vaati saada olla sorsa, vaikka olisin nähnyt hänet mielellään nappinenäisenä koirana. Kauniit ihmiset ovat aina karikatyristien päänvaiva”, Korhonen kertoo. Hahmosta tuli lopulta kurki Sannin sukunimen ansiosta.  

Tarinan käsikirjoittanut ja piirtänyt Ankka-piirtäjä Korhonen inspiroitui Sannin pahimmasta mokasta, jonka seurauksena artisti onnistui telomaan jalkansa. Tarinassa kipsijalkainen Sinna päätyy Iineksen kampaamoon, jossa apulaisena mestaroi tietysti Aku.  

Tämä on ollut lapsuuden suurin unelma ja nyt se viimein toteutuu. Tarina on niin hyvä, että itken kohta”, Sanni sanoi lukiessaan tarinaansa lehdestä.

Aku Ankan päätoimittaja Aki Hyyppä toteaa Sannin olevan ansioitunut suomen kielen käyttäjä ja myös siksi ansainnut kunnian päästä lehden kanteen.

”Ensi kertaa suomalaishahmo kannen ja lehden johtosarjan sankarina! Laulaja Sannin ankkalinnalainen vastine Sinna Kurkisuo seikkailee värikkäine kutreineen tämän viikon Aku Ankan kannessa ja lehden ensimmäisessä sarjassa. Sanni nokkelana suomen kielen käyttäjänä on ehdottomasti kunnian ansainnut", Hyyppä sanoo.

Tänään ilmestyvässä Aku Ankassa on mukana myös Warner Music Finlandin ja Arilynin kanssa toteutettu AR-ulottuvuus. Kun Sanni-tarinaa skannaa Arilyn-applikaatiolla, ruudulle ilmestyy virtuaalinen Sanni, jolta voi voittaa liput 5.10. järjestettävälle Hartwall Arena -keikalle.