Tiedote 31.8.2018

Koripalloilija Lauri Markkanen toteutti jokaisen koripalloilijan unelman. Hän sai sopimuksen tarunhohtoiseen NBA-koripallosarjaan ja nousi heti ensimmäisellä kaudella joukkueensa ehkä tärkeimmäksi pelaajaksi. Lauri Markkanen osaa tehdä koreja sekä läheltä että kaukaa. Hänen pistekeskiarvonsa oli 15,2 pistettä per ottelu ja levypallojen 7,5. Markkanen heitti sata kolmen pisteen koria nopeammin kuin kukaan NBA:n historiassa. Kauden jälkeen Markkanen valittiin NBA:n tulokaspelaajien aloitusviisikkoon. Kaikki nämä ovat uskomattomia saavutuksia nuorelta mieheltä Jyväskylästä.

Helsingin Sanomien toimittaja Saska Saarikoski seurasi Markkasen ensimmäistä kautta läheltä ja kaukaa. Hän matkusti Markkasen perässä ja haastatteli tätä useasti. Kirjassa Markkasesta puhuvat myös tämän valmentajat, managerit, pelikaverit, toimittajat ja asiantuntijat. Näin syntyi kuvaus suuresta (213 senttiä) suomalaisesta urheilijasta maailman huipulla. Samalla Saarikoski kertoo NBA:sta, jossa pelaavat maailman parhaat koripalloilijat, mutta jossa ainakin yhtä tärkeää ovat viihde ja bisnes.

Kirja ilmestyy viikolla 37.

Lauri Markkasen toinen kausi NBA:ssa alkaa 16. lokakuuta. Chicago Bullsin ensimmäinen ottelu on torstaina 18. lokakuuta Philadelphiassa 76ersiä vastaan.

Lisätietoja: HS-kirjoista vastaava liitepäällikkö Lauri Malkavaara, Helsingin Sanomat, lauri.malkavaara@hs.fi tai p. 040 510 6203.

Arvostelukappaleet: Kirsi Mattila, Helsingin Sanomat, kirsi.mattila@hs.fi 

Saska Saarikoski 
Lauri Markkanen - läheltä ja kaukaa 
ISBN 978-952-5557-99-2
Sidottu 
Sivumäärä 224