Tiedote, julkaisuvapaa 1.3.2018

Sanoman isot mediabrändit ovat säilyttäneet asemansa vahvoina ja tavoittavat miljoonayleisön.

Helsingin Sanomien tilausmäärän kääntyminen kasvuun näkyy myös lukijamäärässä. Painetun lehden ja näköislehden yhteenlaskettu lukijamäärä nousi 1,3 prosenttia. Pelkän näköislehden lukijamäärä nousi peräti 18,3 prosenttia. Nousua oli kaikissa alle 65-vuotiaiden ikäryhmissä.

”Tämä osoittaa, että maksulliselle laatujournalismille on vahva tilaus. Mikä tärkeintä, myös nuoremmat lukijat ovat halukkaita maksamaan laadukkaasta sisällöstä. Nuorempia lukijoita kiinnostavat muun muassa yhteiskunnalliset aiheet, tiede, hyvinvointi ja kulttuuri”, HS:n vastaava päätoimittaja Kaius Niemi sanoo.

Painettu HS ja näköislehti tavoittavat yhteensä 688 000 lukijaa, ja HS:n kokonaistavoittavuus on KMT:n mukaan 1,7 miljoonaa. 

Ilta-Sanomat tavoittaa nyt 71 prosenttia iltapäivälehtien lukijoista. Ilta-Sanomien painettu lehti ja näköislehti tavoittavat yhdessä 353 000 lukijaa. IS on kokonaistavoittavuudeltaan Suomen suurin uutismedia ja tavoittaa 2,2 miljoonaa lukijaa.

”Ilta-Sanomat on säilyttänyt asemansa Suomen suurimpana uutismediana ja lisännyt reippaasti eroa pääkilpailijaansa Iltalehteen”, Ilta-Sanomien kustantaja ja vastaava päätoimittaja Tapio Sadeoja toteaa.

Sanoman aikakauslehdet tavoittavat tieteestä, terveydestä ja hyvinvoinnista, ruuasta, muodista ja kauneudesta sekä kodista ja sisustuksesta kiinnostuneet lukijat parhaiten.

”Sanoman painetut aikakauslehdet tavoittavat yli puolet suomalaisista. Digikäyttö kasvaa jatkuvasti, mutta painettu aikakauslehti on lukutapana edelleen suosituin. Rakastetut mediabrändimme tarjoavat suomalaisille elämyksiä, uusia oivalluksia sekä iloa ja inspiraatiota, Sanoma Lifestylen johtaja Johanna Lahti sanoo.

Aikakauslehdistä lukijamääriään nostivat selvästi Tiede (+9,8 %), Glorian Koti (+14 %), Matkaopas (+16,4 %) ja Urheilulehti (+36,5 %).

Lisätietoja:

Hanna Johde, viestintäjohtaja, Sanoma Media Finland, 040 673 8977, hanna.johde@sanoma.com

Sanoma Media Finland on Suomen monikanavaisin mediatalo. Tarjoamme tietoa, elämyksiä ja viihdettä niin sanoma- ja aikakauslehdissä, televisiossa, radiossa, verkossa kuin mobiilissakin ja tavoitamme päivittäin lähes kaikki suomalaiset.

Sanoma Media Finland on osa Sanomaa, joka on kuluttajamedian ja oppimisen eurooppalainen edelläkävijä.