Tiedote 12.2.2018

Nelonen Median radiot on markkinajohtaja tärkeimmissä kohderyhmissä. Nyt vahvistetaan Suomen radioiden kovinta musiikkitiimiä.

Nelonen Media vahvistaa asemaansa Suomen johtavana musiikkimediana ja edelläkävijänä. Nelonen Median radioiden musiikkipäälliköksi nimitetty Jussi Mäntysaari siirtyy Sanomalle Spotifyistä. Aikaisemmin hän on työskennellyt esimerkiksi Bauer Medialla ja YleX:llä. Mäntysaari aloittaa Sanomalla 19.3.2018.

Nelonen Media radiot oli viime vuonna markkinajohtaja tärkeimmissä kohderyhmissä. Portfolio saavutti peräti 50,7 prosentin kaupallisen kuunteluosuuden 25–44-vuotiaissa ja 45,7 prosentin osuuden 25–54-vuotiassa (KRT2017). Kasvun vetureina olivat erityisesti lokakuussa lanseerattu ysärikanava HitMix, Radio Rock ja Radio Aalto. Audiopalvelu Supla palvelee tällä hetkellä 300.000 kuukausikäyttäjää

Jussi Mäntysaari vastaa Nelonen Median radioissa erikseen sovittavien kanavien musiikkivalinnoista ja kontakteista levy-yhtiöihin sekä on mukana Nelonen Median tapahtumaliiketoiminnassa. Mäntysaari raportoi Nelonen Median musiikkijohtaja Mikko Koivusipilälle. Tiimissä jatkavat myös Jani Juntunen ja Matti Välisalo.

”Mahtavaa päästä töihin monipuoliseen mediataloon, jossa musiikki on näin tärkeässä roolissa ja joka tavoittaa melkein kaikki suomalaiset. Kaikesta myös näkee, että talossa on loistava tekemisen henki”, Jussi Mäntysaari sanoo.

Nelonen Mediassa musiikki kulkee vahvana läpi kaiken tekemisen: radioista televisioon ja livetapahtumiin.

”Olemme luoneet musiikin ympärille uudenlaisen, eri kanavat saumattomasti yhdistävän toimintamallin. Uskon, että pystymme tarjoamaan artisteille tulevaisuudessa tältä pohjalta yhä monipuolisempia yhteistyömahdollisuuksia. Kaikkein tärkeintä on oikeanlainen kuluttajaymmärrys ja se, että sisältömme kiinnostavat yleisöä. Tämän vahvistamisessa Jussin ja Renén rekrytoinnit ovat merkittävä tekijä’, Nelonen Median liiketoimintajohtaja Kari Laakso sanoo.

Radioiden musiikkiasiantuntijuus vahvistuu, kun René Mäkinen aloittaa Radio Rockin ohjelmapäällikkönä maaliskuussa. Hän siirtyy Sanomalle Bauer Median musiikkipäällikön paikalta.