Tiedote 20.11.2018

Miksi Espoo remontoitiin upea tie, johon ei mahdu kahta autoa rinnakkain? Miksi Träskändan hulppea kartano on seissyt tyhjillään jo vuosia? Syntymäpäiväjuhlat menivät pilalle – miksi trampoliinipuisto suljettiin yllättäen? Muun muassa näihin kysymyksiin HS:n kaupunkilehdet antavat vastauksia. Lehtien aihepiirit käsittelevät esimerkiksi alueen liikennettä, kiehtovia rakennuksia, alueen tunnettuja hahmoja, paikallishistoriaa ja paikallisia yrityksiä.

”Uudet lehdet koostuvat tarinoista, joiden tähtinä ovat kunkin kaupungin asukkaat itse. Tavoitteenamme on aidosti osallistaa ja palvella alueen asukkaita tarjoamalla tuoreita näkökulmia. Olemme todenneet, että laadukkaat ultrapaikalliset sisällöt kiinnostavat lukijoita HS.fi:ssä. Ne tulevat vahvistamaan ja täydentämään kaupunkiuutisointia, joka on jo ennestään Hesarin vahvuuksia verkossa”, kertoo paikallisuutisista vastaavan toimituksen esimies Riku Jokinen.

Lehdet jaetaan pääkaupunkiseudun koteihin keskiviikkoisin ilmaisjakeluna. Torstaisin Helsingin Sanomien tilaajat saavat lehden liitteenä Hesarin välissä. Uusi liite täydentää Helsingin Sanomien Kaupunki-osiota.    

”Samalla, kun vahvistamme Helsingin Sanomia Suomen suurimpana tilattavana digitaalisena mediana, haluamme pitää entistä parempaa huolta sisällöistämme pääkaupunkiseudulla. Hyvin tehty paikallisuutisointi voi kiinnostaa ja puhuttaa myös valtakunnallista yleisöä”, kertoo vastaava päätoimittaja Kaius Niemi.

*Tutkimuksen perusteella uusi lehtikonsepti herättää kiinnostusta ja kokeiluhalua noin 70 prosentissa pääkaupunkiseutulaisista. Uuden lehden ominaisuuksista tärkeimmiksi koettiin omaan kaupunkiin keskittymineen, kotiin jakaminen sekä ilmaisuus.

* Tutkimus toteutettiin Norstat-paneelissa. Kohderyhmänä olivat pääkaupunkiseudun taloudet, joissa ei ole mainoskieltoa. Tutkimukseen vastasi 612 kuluttajaa.